Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Dupla vám garanciális telefon...

Dupla vám garanciális telefon cserénél (Tinydeal)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vásároltam a tinydeal-en egy telefont, ki is szállították, vámot is kifizettem érte, viszont úgy néz ki, hibás. Garanciális. Ki is cserélik, ha minden igaz, ha hibás. De vissza kell küldenem a terméket. Postaköltséget elvileg kifizetik később, ha jól értelmeztem, ha 60 napon belül jelzem a hibát.

[link]

Ugye, behozatalkor vámot raktak rá, és, ha cserekészüléket küldenek, azt is megvámolják? Tehát megint fizetnem kel érte? Vagy hogy van ez?

Esetleg , ha valakinek van valamilyen tapasztalata, kérem, segítsen.

Másrészről kicsit tartok tőle, hogy elkallódik, és a készülékemet sem látom viszont.

Még lehetőség van paypal visszatérítésre, ha minden igaz. Éljek vele?

Esetleg valamilyen módon a vámértéket vissza lehet szerezni? Pl. ha elállok a terméktől, és visszaküldöm.

Köszönöm előre is a válaszokat

2014. szept. 1. 13:26
 1/2 Koplárovics Béci ***** válasza:

Nem kell újra vámot fizetned, de:

- mindenképpen könyvelt küldeményként add fel, hogy bizonyítani tudd a feladást (hogy feladtál valamit az eladónak).

- az eladó (vagy a szervize) mindenképp írja rá a csere/javított készülékre (a hozzá tartozó papírokra), hogy garanciális javítás vagy csere.

- legyenek meg az eredeti papírok (számla, Paypal fizetés, esetleg adott havi bankszámla-kivonat), valamint az eredetihez kapott vámpapír(ok).

Így ha újra szeretnék vámolni, akkor tudod igazolni, hogy ez valóban garanciális csere/javítás, ami vámmentes.

Cég-cég között legalábbis így működik, szerintem cég-magánszemély között is hasonlónak kell lennie.

2014. szept. 1. 14:56
 2/2 Vasi Csaba válasza:
Most olvastam, hogy garanciális csere esetén vissza kell küldeni a hibás terméket, ekkor a kiszabott Áfát visszakapod. Az új terméknél megint fizetni kell.
2017. nov. 3. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!