Szerintetek a mobiltelefonok usb töltőjét lehet áramforrásként is használni mint az asztali PC usb-jét?
OTG képes készüléknél, OTG kábellel igen.
Csak nem mindegy, mit akarsz vele meghajtani, egy USB-ről tápellátott külső vinyóhoz pl. kevés az amper.
Megpróbáltam az Xperia Z-mmel mozgásba hozni egy másfél colos 20 GB-os mini külső vinyót, de folyamatosan felpörgött, leállt, túl nagy áramfelvétel, leesik az 5V 2-3-ra és nem működik.
Pendrive, kártyaolvasó meghajtásához, másik telefon töltésére jó, de pl. külső merevlemezt csak olyat tudsz rákötni, aminek van külön tápellátása.
Egy usb-s ledes lámpát még biztosan meghajt, de egy usb-s mini ventilátort már lehet, hogy nem.
Szerintem rossz nyomon jársz. Túlterhelheted a telefon áramköreit, másrészt pedig feleslegesen fogyasztod a teló akksiját, pedig abból sosem elég.
Viszont ha azt szeretnéd, hogy USB-ről tölthető akksis tápja legyen annak a fogyasztónak, akkor javaslom hogy eBayről vegyél telefonhoz való KÜLSŐ USB-ről tölthető akksit. Van belőle mindenféle méret és kapacitás, olyan kicsik is vannak, mint egy rúzs.
Ezt remekül használhatod ilyen barkácstápnak.
Még valami: LED-nél ügyelj az áramkorlátozásra. A legegyszerűbb a megfelelően méretezett előtét-ellenállás alkalmazása, de jobb, ha áramgenerátor IC-t használsz. (A kínai cuccokból ezeket általában kifelejtik, ki is nyiffan benne a LED rövid úton. )
#8:
Arról nem is beszélve, hogy a normál LED-ek meghajtására ma már impulzus-tápot használnak, ami téglajel vagy hasonló alakban küldi a túláramot, szaggatva, ettől nem ég ki a magasabb teljesítményre sarkallt LED.
Mondjuk nem tudom, egy lézer-LED hogyan tolerálja az ilyen inzultálást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!