Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek melyik a jobb...

Szerintetek melyik a jobb telefon, a SONY XPERIA E1 vagy a NOKIA LUMIA 520?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a teljeitményre,de ha valaki a kinézetére is tud jó indokot hogy miért jobb,azt is leirhatja.

2014. júl. 30. 17:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
34%
Pontosan a rendszer hibája, hogy minden 100-szor körülményesebb rajta, mint Androidon.
2014. júl. 30. 19:16
 12/26 anonim ***** válasza:

Igen-igen. De akkor itt senki ne reklámozza a wpt átlag janiéknak. Mert az előbb emlegettet személy is értett annyira az androidhoz hogy használni tudja. Sőt warezolt is csaj. A Wp egyszerűen ilyen kicsinek nagyoknak gagyi telefon dolog.

Te miről beszélsz?

Led egy 25 ezer fornintos androidban is van. Amiben még 2 magos proci is van sőt álapot jelző led is. Ráadásul nem netes no name telefon mert a szolgáltatóknál is van. De hogy a netről rendelt telefonokról ne is beszéljek. Mert abban ezek mellé giga ram is társul.

2014. júl. 30. 19:16
 13/26 A kérdező kommentje:
Vagyis végül oda jutottunk hogy rossz mind a kettő...ezzel nem sokkal jutottam előrébb,de küszi a válaszokat.
2014. júl. 30. 20:43
 14/26 b95 ***** válasza:
39%

#12:

„Mert az előbb emlegettet személy is értett annyira az androidhoz hogy használni tudja.”

Gondolom ez a „tudja használni” kimerül abban, hogy tud appokat telepíteni, és el tudja indítani azokat.

„Sőt warezolt is csaj.”

Apukám, nagyon tudhat a csaj...

LED Azért nincs az 520-ban, mert ez egy végtelenül alap okosteló, akinek több kell, annak ott a 620 vagy a 625.

„Amiben még 2 magos proci is”

Ja, más kérdés, hogy ez önmagában semmit nem ér, pláne ha két gyengébb magról van szó.

Állapotjelző nincs a WP-ben. Van viszont glance screen.

„Mert abban ezek mellé giga ram is társul.”

Mert az Androidnak szükség is van 1 GB RAM-ra. a WP vígan el van fél gigával, csak az erőforrásigényes appok kérnek 1 GB-ot.

Látom nagyon képben vagy a témával kapcsolatban... Persze az ész nélküli fröcsögés az nagyon jól meg, ahelyett hogy rendesen utánanéznél a dolgoknak...

2014. júl. 30. 21:54
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

Ide figyelj kisfiam!

Cortex-A5-ös prociról beszélek.

512 androidnak is épp úgy elég mint wp-nek.

Attól hogy te még nem használtál csak egy telefont arra ne nagyon alapozz. Persze a szabadon terjeszhetőség miatt a gyártók ronthatnak el romokat.

Egyébként windows pohne-on böngészés közben fogyhat el az 512 ram tök simán. Más részt. Ez a windows pón féle szintén gagyi hibernálos multi task rendzser miatt még igaz is lenne.

Csak tudod egy jobb gyári rommal is ugyan úgy boldogúl a telefon jelly bean felett. Ott van öcsém telefonja. A huawei y300. Nagyon érdekes nem fagy le neki, pedig már több mint egy éve meg van neki. Dead space-el és dead trigger-el. Warezolja is rendesen. Sosem panaszkodott még vele. Nem lassúl egyáltalán. Tudtak a kinaiak jó gyári romot írni rá! és ez nincs is úgy lebútítva mint a wp os. Annyira megfelel neki hogy a b199-es romot már több hónapja ajánlgatja neki a rendszer frissítés gyanánt, még sem frissíti mert meg teljesen meg van elégedve a réggebbi 196-osal.

Ha mindenezt össze vetjük simán kijelenthetjük hogy wp féle legagyitó "optimalizálás" ugyan annyit ér mint pl a trippla puffer a jelly bean-ben. Még is sokkal jobb a jelly bean. Ennyit erről.

Az meg most nem érdekel hogy az öcsém telefonja nem kap majd kiattkatot. Az a gyártó hibája nem az android google-é. Az enyém (sony sp) meg kapta a kitkattot. A legdrágább lumiáért sem adnám oda. Mert a wp egyszerűen gyagyi. Egy syimbian-os nokiát is többe nézek a winfos telefonoktól.

2014. júl. 30. 23:03
 16/26 b95 ***** válasza:

„512 androidnak is épp úgy elég mint wp-nek.”

Persze, ha teljesen szűz droidról van szó, akkor kb. olyan, mint a WP.

„Attól hogy te még nem használtál csak egy telefont arra ne nagyon alapozz.”

Mi alapján gondolod azt, hogy csak 1 telefont használtam?

„Persze a szabadon terjeszhetőség miatt a gyártók ronthatnak el romokat.”

Ez így igaz. Ez az Android legfőbb baja

„Egyébként windows pohne-on böngészés közben fogyhat el az 512 ram tök simán.”

Ez igaz, CSAKHOGY az Androiddal szemben a WP, miután megtelik a RAM, nem lassul le, nem fagy le, és nem is kezd el dobálni hibaüzeneteket, hogy xy app váratlanul leállt.

„Ez a windows pón féle szintén gagyi hibernálos multi task rendzser miatt még igaz is lenne.”

A hibernálós alkalmazás-váltás a WP 7-ben volt, illetve azoknál az appoknál jelentkezik a dolog, amit kiadtak WP7-re és amihez fejlesztői utána hozzá sem nyúltak. (Innen is látszik egyébként, hogy mennyire naprakész a tudásod...)

„Ott van öcsém telefonja. A huawei y300. Nagyon érdekes nem fagy le neki, pedig már több mint egy éve meg van neki. Dead space-el és dead trigger-el. Warezolja is rendesen. Sosem panaszkodott még vele. Nem lassúl egyáltalán.”

Ez meg egy olyan dolog, hogy pl. haverom Xperia Neo V-t használt, teljesen meg volt vele elégedve, majd miután váltott Xperia L-re, egyből látta, hogy a Neo V mennyivel lassabb. Szóval ha nincs mihez viszonyítani, akkor persze, hogy jónak tűnik.

„A legdrágább lumiáért sem adnám oda. Mert a wp egyszerűen gyagyi. Egy syimbian-os nokiát is többe nézek a winfos telefonoktól.”

Én meg semelyik droidért nem adnám oda a Lumia 820-am.

Szerintem ezzel zárhatjuk is a témát.

2014. júl. 30. 23:21
 17/26 anonim ***** válasza:
26%

Hát ha szerinted a lumia 520-on nekem wp 7 volt…

Ez igaz, ez igaz. De nem napra kész a tudásom…

Nem szűz droidról van szó.

Nagyon érdekes dolog. Még is alig van a windows pohne-okon futó app. Szinte nem is lehet találni. És ez az 512-es lumiákra különösen igaz.

Igen nem dobál hiba üziket mert fogja és kilövi a "felesleges futó" alkalmazásokat. Majd untánna vissza tölti vagy újra indúl. Attól hogy nem írja ki még ugyan ez történik. Szóval vissza nyal a hibernációs helyt állásom.

Képzeled a huawei y300-on sem történik ez másképpen. Maga a telefon sosem fagyott le még, játék még úgysem. Ugyan az mint a wp-n a böngészés közben a chrome megáll lefagy. Azt manuálisan bezárva folyhat tovább a munka.

Viszonyítási alap nekem van nem neki. Ugyan olyan sebbeséggel fut rajta neki a jb mint nekem a kitkatt.

2014. júl. 30. 23:48
 18/26 anonim ***** válasza:
26%
Na de! Nokia lumia 820 vagy 25 a facebooktól fagyott le a kezemben! Még jó hogy megemlítetted. :) Bár nem az enyém hanem egy munka társamé. Tolális fagyás!! Majd kiapta a kezemből, ki vette az aksit. Majd ezt mondta: Mostanában sokat lefagy.
2014. júl. 30. 23:51
 19/26 b95 ***** válasza:

„Hát ha szerinted a lumia 520-on nekem wp 7 volt…”

Egy szóval nem mondtam, hogy WP 7 lenne rajta, hanem hogy a WP 7-nél volt az, hogy amit beraktál háttérben, azt lehibernálta a rendszer.

WP 8-on ha betelik a RAM, akkor nem kezd el nyavalyogni, mint a droid, hanem szépen teszi a dolgát a háttérben. kiüríti a RAM-ból az appot, majd ha megint szükség van rá, akkor ugyanonnan visszatölti.

Nálam a Facebook még egyszer nem fagyott le, sőt egyetlen egyszer volt olyan, hogy egy app kilépet szó nélkül, a Jetpack Joyride-nál. (mondjuk az eleve bénán van megírva WP-n, de ez az alkalmazásfejlesztő sara.)

A viszonyítási alapott úgy értettem, hogy egy nála jóval gyorsabb telóval kellene összevetni, és azonnal látható lenne a különbség.

2014. júl. 31. 00:02
 20/26 anonim ***** válasza:

" WP 8-on ha betelik a RAM, akkor nem kezd el

nyavalyogni, mint a droid, hanem szépen teszi

a dolgát a háttérben. kiüríti a RAM-ból az

appot, majd ha megint szükség van rá, akkor

ugyanonnan visszatölti."

Ugyan ezt írtam én is.

Szerintem egy sony SP hw-ben elég rendben van hogy jobb telefon viszonyítási alapként használja.

2014. júl. 31. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!