Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért mondják azt, hogy az...

Miért mondják azt, hogy az első alkalommal 10-20 órán át tölteni kell az aksit?

Figyelt kérdés
Miközben eddig mindegyik telefonomnak a kézikönyvében csak annyi állt, hogy első használat előtt töltsük fel teljesen a telefont. És kész. Nem írja, hogy ... mittomén 12 órán át töltőn kell lennie. Szóval most akkor ez egy urban legend, vagy esetleg valami régi aksiktól megmaradt szokás, vagy ha tényleg fontos akkor miért nem írja egyik felhasználói könyv se?

2014. júl. 28. 20:19
 1/6 Zakathol ***** válasza:
82%
A szolgáltatóknál lévő üzletkötőkben megmaradt berögződés és állítólag a képzésükhöz megírt ezeréves oktatási anyagban is még ez van. Azonban a technológia már továbbfejlődött, a modern akkumulátorokat nem kell (és a telefonokban lévő elektronika miatt nem is lehet) se formázni, sem kisütni.
2014. júl. 28. 20:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, de gondoltam csak megkérdezem. A gyártók azért csak feltüntetnék, ha tényleg fontos lenne. Mert a T-lányok nagyon mondogatják, hogy minimum 15 órán át meg mittomén.
2014. júl. 28. 20:26
 3/6 Zakathol ***** válasza:
Igen. 10 éve én is azt hallgatom :D
2014. júl. 28. 20:28
 4/6 Alex Fly ***** válasza:

A NiMH akkukat használat előtt "meg kell formázni". Ez kapacitástól függően 15-20 órás töltést, majd utána teljes kisütést jelent, 3-4 alkalommal megismételve.

Mielőtt azonban nekiállnál meggyilkolni az akkudat közlöm azt is, hogy kb. 10 éve r lítiumosöakkut adnak s telefonokhoz (Li-ion v. Li-Poly), melyeknél ez teljesem felesleges, söt a teljesökisütés

2014. júl. 29. 02:29
 5/6 Alex Fly ***** válasza:
tönkreteheti. (telefon... srx)
2014. júl. 29. 02:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Ma reggeli statisztika: több telefon van elméletileg forgalomban, mint ahány ember van...ebből öt milliárd az előfizetés..

ennyi készüléknél már megérte kidolgozni, hogy ne kelljen bíbelődni az első töltéssel(sem)

ha állandóan töltőn van, sem tudod túltölteni.

a gyári kézikönyv a mérvadó.

2014. júl. 29. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!