Tegnap beleesett a vízbe a telefonom (Samsung S3), történt-e már valakivel hasonló?
Utolsó!
Tegye a napra? Hogy aztán a telefonban felmelegedet és párolgó víz a telefonba mindenhova elterjedjen majd lecsapódjon? Ezzel még inkább gyilkolja.
A rizs a legjobb döntés. :)
Ezt egy blogon olvastam, igennagyon érdemes megfogadni:
"Mert a hivatalos és tutira hosszútávú megoldás az az hogyha azonnal szervízbe viszed a beázott telefont amint kivetted az akkumulátort.
Amint lehet (max 1-2 napon belül) ki kell mosni izopropanollal vagy alkohollal ultrahangos mosóban még akkor is, ha a készülék működik és látszólag semmi baja sincsen. Ez azért kell, mert a víz be tud folyni az alkatrészek lábai alá ill. a panel furatgalvanizálásaiba és innen nagyon sokára vagy egyáltalán nem szárad ki. A réz elkezd oxidálódni és előbb-utóbb megszakad a fólia vagy a furatgalván. Ez gyakorlatilag javíthatatlan lehet, ha nem látható helyen van, márpedig szinte sosincs ott.
Az ultrahangos mosó egy tál, ami nagy frekvenciával rezeg (30-40 vagy több kHz), így a benne lévő folyadék be tud hatolni bárhová a panelen. Az izopropanol vagy az alkohol elvonja a vizet és így nem tudnak tovább korrodálódni a fém részek a telefonban. "
Szerencsés voltál akkor, remélem enyém is még fog működni. Szerettem nagyon, igaz már 2 éves telefon..
Kaptam kölcsön egy régi nokiát kártyafüggetlen.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!