Nem tudok dönteni, iPhone 5s vagy Sony Xperia Z1 Compact?
Az iPhone mellett szól az iOS, amely nekem sokkal jobban tetszik, szép, elegáns, stabil. Az Android elhalványodik mellette. A telefon is nagyon szép.
A Sony Z1C hardveresen viszont erősebbnek tűnik, bővíthető, az aksija egyértelműen tovább bírja, mint az Apple telóé.
Az iPhone esetében zavar még, hogy állítólag nem lehet rá egyszerűen fájlokat feltölteni, letölteni, a telefon és egy laptop között, mint az Android esetében, ami nehézkesnek tűnik számomra.
Vélemények, egyéb meglátások, tapasztalatok?
Fájlmásolgatásról #1,#3 mindent leírtak, én csak erre reflektálnék: "A Sony Z1C hardveresen viszont erősebbnek tűnik"
Egyrészt nem hiszem, hogy ennek kéne számítania (hisz egy jól optimalizált szoftver gyengébb hardveren is jobban fut, mint egy kevésbé optimális bika hardveren - nem mondom, hogy Sony új szoftvereivel ez a helyzet, mivel nem ismerem!), ugyanakkor nem olyan drámai a helyzet, mint elsőre tűnik. A7 processzora ugyan csak két magos, és alacsonyabb órajelen is fut, mint a Z1 compact-té, de sokkal erősebb magokról van szó, és ARMv8-as utasításkészletre fordított kódok még gyorsabban futnak. Cross-platform Geekbench3 eredményei:
1 magos teljesítmény: 1409 (5s) <-> 920 (Z1 compact)
többmagos: 2551 (5s) <-> 2840 (Z1c)
Nem ezt várná elsőre az ember a technikai adatok puszta ismeretében, ugye?:)
GPU-nál pedig ott a Metal, amely jóval hatékonyabb programozási felületet nyújt az OpenGL ES-nél, tehát emiatt nem érdemes összevetni a két hardver képességeit.
én is iPhone-t ajánlom, de kifejezetten hosszútávon, akár 3 évre. a Z1 compact is az a teló, amit nagyon szívesen megvennék, de 1 évnél tovább semmiképp nem tudnám használni.
2es meg áhh...:D youtube-ról zenét leszedni...az a zenelopás legalja :D
Ha a kamera fontos, akkor az i5s jobb választás.
Igaz ez Z2-vel van, de még ettől is jobb az 5s.
Közben megtaláltam a tavalyit is. Abban a Z1 van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!