Nexus 5/Lumia 925?

Figyelt kérdés
Csak olyan válaszoljon aki ért hozzá! Én hosszú távra tervezek. Számít nekem a GPU, processzor, a támogatás, stb... És mindenképpen jót szeretnék ugye vanni.

2014. jún. 8. 21:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez a kettő teljesen megfelel a kritériumaidnak. Nexus mellett a több alkalmazás és a tesreszabhatóság szól, 925 mellett a kamera, a navigáció, Office, és a személyreszabhatóság (élő csempe mindenről - útvonaltól rádióállomásig bármit ki lehet tűzni). Az a kérdés, hogy neked melyik rendszer tetszik jobban.
2014. jún. 8. 22:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Nexus 5-öt megjelenésétől 18 hónapig támogatják, Lumia 925-öt 3 évig. Nexus 5 és Lumia 925 is elég korrekt, Nokia olcsóbb mondjuk, és jobb a kamerája. Én megvárnám a Lumia 930-at, nagyon szép, abban már 2 gb ram lesz és 4 mag és 20,7 mp-es kamera, míg 925-ben 1 gb van és 2 magos 8,7 mp-es kamerával, de elég a letölthető appokhoz, játékokhoz és gyors is. Nexus 5-ben 4 mag van, és 2 gb ram, kb. 1 giga minden a ténylegesen felhasználható ram benne, ami jó, viszont nincs benne rádió, és van akinek már nagy az 5 inch. A két telefon közt kb. 10 eer a különbség, L 925 olcsóbb. Külsőre nekem a Nokia jön be jobban, és elég lenne 4,5 inch-es kijelző nekem, de te tudod mekkorára lenne szükséged, mérlegelj ezek után. Nézz neten még tesztvideókat ezzel a két telefonnal, melyik miben gyorsabb, jobb, vagy várd meg szerintem a Lumia 930-at.
2014. jún. 8. 22:18
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

"Nexus 5-öt megjelenésétől 18 hónapig támogatják"

Téves. 18 hónap a garantált, ez nem jelenti azt, hogy 18 hónap után egy nappal sem fogják tovább támogatni.

A legrövidebb ideig támogatott Nexus készülék is 21 hónapig volt támogatva, lehet ez sem sok, de azért több, mint a 18. Illetve azt sem árt megjegyezni, hogy eddig elég sok oka volt a rövid támogatásnak, régen gyenge volt a hardver, gyakran megszűnt a használt SoC támogatása, stb.

Ma már eljutottunk egy olyan szintre, hogy nem fog megszűnni azért egy telefon támogatása, mert csak 150 mega belső tárhelye van, amire már el sem fér a frissített Android, a Snapdragon 800 driverei sokáig támogatottak lesznek, nem fog csak úgy megszűnni egyik napról a másikra, mint régen a TI vagy Tegra 3, és nem lesz kevés neki az 1 magos 1 GHz-es CPU. Ma már 4 nagyon erős magnál járunk Nexus 5 esetén, legalább 8 giga tárhelynél, ami bőven elég lesz az összes következő frissítésnek, és semmilyen más egyéb technikai akadálya nincs a támogatásnak.

Mostantól csak üzleti oka lehet a Google-nek megszüntetni a támogatást, de ezt lehet nem fogja megtenni, hisz hogy nézne már ki, hogy egy 4 magos telefonra nem jön ki a frissítés, de majd csak a jövőben fogjuk meglátni, hogy hogy dönts a Google ezen a téren.

Hosszú sztori röviden: a 18 hónap nem azt jelenti, hogy 18 hónapig lesz csak támogatva, inkább 2 év, de N5 esetében már lehet többről is lesz szó.

"Nexus 5-ben 4 mag van, és 2 gb ram, kb. 1 giga minden a ténylegesen felhasználható ram benne"

Nem tudom miért kellett megemlíteni, hogy csak 1 giga RAM a ténylegesen felhasználható, a Nexus 5-ben 2 giga RAM van, ennyit kell csak mondani, többivel nem kell foglalkozni. Az Android (és a WP és az iOS is) kezeli a RAM-ot, teljesen lényegtelen, hogy mennyi marad szabadon, 2 giga ram van, kész.

"Számít nekem a GPU, processzor"

Ezen a két téren a Nexus 5 elmondhatatlanul nagy előnybe van, de nem értem mégis miért számítana ez neked? Lumia 925 a saját hardverével is nagyon gyors, és két különböző OS-ről beszélünk, így felesleges a két telefont hardveri szinten összehasonlítanunk.

"támogatás"

Elején erről elég sokat írtam, Nexus 5 esetén sem olyan kevés azért a támogatás, de ettől függetlenül még a Lumia lehet vezet ezen a téren. Viszont ha a Nexus hivatalos támogatása meg is szűnik, utána nem hivatalosan még nagyon sokáig fogo tudni a legfrissebb verzióra frissíteni, általában úgy, hogy minden ugyanúgy működik, sebessége sem lassabb, és tényleg semmi hátránnyal nem jár (kivéve, hogy nem hivatalos, és így kicsit nehezebb telepíteni, de 0 tudással is 2 órán belül megvan).

Lehet úgy hangzik, hogy rá akarlak beszélni a Nexus-ra, de nem ez a helyzet, csak gondoltam leírok minden fontosabb információt, amit tudni kell róla.

Mindkettő jó telefon, jó OS-sel, de nagyon különbözőek. Döntsd el neked melyik jön be jobban, ebben viszont nem nagyon tud neked senki sem segíteni, hisz mindenkinek más tetszik. Android is stabil, gyors, nem akad (legalábbis jó telefonra ezek igazak, de a Nexus 5 az jó telefon, pontosabban a legjobb Androidos), nem vírusos, stb.

Ez elmondható a WP8-ról is, csak az mondhatni köztudott, Androidot viszont nagyon sokan fikázzák, mert azt hiszik ha a 20 ezer forintos telefonon szar az Android, akkor a felsőkategóriáson is rossz.

Egyébént ha a Google szolgáltatásait használod, akkor mondhatni csak az Android jöhet szóba, vagy váltanod kell a Microsoft szolgáltatásaira, ha WP mellett döntenél.

2014. jún. 9. 01:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Utolsó nagyon jól leírta.

Nexus 5 az androidos "király". Én WP-t ajánlom, mert én is azt használok, és még a Lumia 520-an sem akad. Kamerában odaveri a Nexust egy párszor. A Nokiában ugyan gyengébb a HW, viszont a WP ezen is úgy fut, mint az Android a Nexuson.

az hogy felsőkategóriában jó az Android... Maradjunk csak a csúcskategóriánál és a Nexusoknál :D

Én Androidról váltottam WPre, és mindig a Google szolgáltatásait használtam(google keresés, gmail, drive, stb.), és itt is mindent tudok használni, mondjuk a Google Drive-ről áttértem OneDrive-ra.

2014. jún. 9. 09:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja és nem azért tértem át OD-ra mert nincs WPre... :)
2014. jún. 9. 09:34
 6/9 anonim ***** válasza:
WP8-on nem feltétlenül kell nélkülözni a Google szolgáltatásokat, nagy részük szinte ugyanúgy használható, mint a Ms szolgáltatások, a 8.1-es frissítés pedig ezen még csak javít (és így pl. már Gmail-ról is tud azonnal értesíteni, és nem min. 15 perces szinkronizációval kapja meg az ember a leveleit). És szerintem ez fordítva is igaz - Androidon is mennek az alap Ms cuccok, de erről nincs tapasztalatom.
2014. jún. 9. 09:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Én sem úgy értettem, hogy aki Google szolgáltatásokat használ, az felejtse el a WP-t, de azért Androidon sokkal jobban integrálva van minden szolgáltatása, és "hardcore" Google-söknek csak az jöhet szóba.

De ha valaki csak a Gmail-t és a Youtube-ot használja Google-től (és szerintem az emberek többsége ennél ritkábban használ mást) akkor annak még nem kell lemondani a WP8-ról (természetesen nem csak ez a két szolgáltatás van WP-re, csak azért akad pár Google szolgáltatás/alkalmazás, ami nincs WP-re, vagy max nem hivatalos app van hozzá).

"És szerintem ez fordítva is igaz - Androidon is mennek az alap Ms cuccok, de erről nincs tapasztalatom."

Bár Androidot használok, de 0 MS szolgáltatást, viszont ahogy megnézem a Google Play-t, azért a legfontosabb szolgáltatások fent vannak:

[link]

2014. jún. 9. 10:20
 8/9 A kérdező kommentje:

Nos elég rendesen utána olvastam a GPU-s kérdésnek. És a 225-ös egy régebbi driverrel működik, ami valószínűleg a következő években elavul. És figyelembe kell venni azt is, hogy a 925 már 1 éves, míg a Nexus fél. Rengeteg kecsegtető dolog van a WP-ben. És ezen próbálok mérlegelni. Van-e aki meg tud győzni. Jelenleg androidot használok, olyat ami már elég csúnyán akad mindenhol.

Van egy kis történet a Lumia vs. Nexus 5 sebesség tesztről. Elmentem ugye kipróbálni a Nexust eldöntve, hogy azt szeretnék venni. Egy haverom jött velem és hozta a Lumia 920-as telefonját WP 8.1 bugos frissítéssel, ráadásul ez a telefon már fürdött, volt teljesen szétszedve (szóval millió körülmény miatt lassulhatott). Tehát ezek után a két telefonon egyidejűleg, vagy a Nexuson talán még hamarabb elindítva, az Asphalt 8 játékot a Lumia elég rendesen odaverte. És ezt nem tudom hogyan. Szóval most még régi GPU-ra csinálják a játékot, vagy ez így hogyan? Igazából ez az ami utána felkeltette érdeklődésemet a Lumia termékcsalád felé.

2014. jún. 9. 10:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Az van, hogy Windows Phone-nál mindig mindent a legrosszabb hardverre optimalizálnak (már amit lehet, értelemszerűen aminek minimum 1GB RAM kell, akkor az 1GB RAM-osok közül a legrosszabbon tesztelik), és ha mondjuk egy Lumia 520-on is jól fut, akkor kezdik el a többire optimalizálni.
2014. jún. 9. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!