Megéri Amerikába megvenni az iPhone 5s-t?
Ott is árulnak olyat, ami itthon is jó, szóval ha ilyet vetetsz ismerősöddel, akkor mindenképp megéri.
A legolcsóbb (16 gigás) iPhone 650 dollár, amire természetesen még jön az adó, de ez USA-ban a legdrágább helyen is csak 10% körül van, míg itthon 27%.
És mivel ha ismerősöd venné meg és ő hozná haza akkor vámot sem kéne fizetni rá, így durván 700 dollárból meglenne, ami 160 ezer forint, itthon jóval drágább.
Amikor én kinn voltam és boltról boltra jártam, több dolgot tapasztaltam:
- pl olcsóbb volt az ifon, de leginkább előfizetéssel érte meg
- az eladók csóválták a fejüket, mert nem tudtak arra garanciát adni, Európában is műkdöni fog-e, és noha elég egyszerűen eldönthető dolog ez, ha megveszed és mégsem, akkor nagy bajban vagy
- ha eljutottál arra a szintre, hogy nem a sarki márkakereskedésben akarsz telefont venni, hanem mersz a neten vásárolni, próbálj szétnézni magad. Írd le milyen elvárásaid vannak. Ha le tudod vetkőzni azt a fajta sznobizmust, ami az ifon család szárnyalását adja, meglátod, a világban több tucat cég legalább olyan magasról ugorja át a lécet, mint az általad jelzett márka. (nyugi, nem a samsungra gondoltam), rengeteg korrekt gyártót fogsz találni.
Az általad belőtt ár negyedéért tudják a renedas telők ugyanazt.
Csak keresned kell.
Azért az túlzás, hogy az iPhone árának negyedéért kapsz egy telefont, ami ugyanazt tudja.
Jó, ha megnézzük, hogy iPhone 5S itthon 200 ezer, Moto G meg 50, akkor mondhatni igazad van, de:
- Moto G-ből kispórolták a 4G-t
- Moto G-be elég szar kamerát raktak, míg az iPhone-ba az egyik legjobbat
- iPhone anyaghasználata azért nem kicsit prémiumabb
Ezek közül a kamera és a 4G lehet a legfájóbb pont a legtöbb embernek, ami természetesen nem indokolja a 4x-es árat, de most ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy negyedéért még nem kap azért olyan telefont, ami tényleg ugyanazt a szintet tudja hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!