Üdv! Szeretnék egy Sony Xperia Z-t, de a T-Moblie-nál nagyon drága. Megéri az ujgsm-nél venni?
Az az alacsonyabb ár 1 év garanciával van, a T-mobile ára 2 évvel.
A T-mobilnál fizetheted 2 év részlettel az előfizetésed mellett, a másiknál kápé.
A T-mobilnál a garanciális gondnál besétálsz a boltba és intézik, a másiknál hajthatod, hova fordulj, kuldheted postán nagy pénzért és várhatsz hónapokat, mire visszakapod javítva.
Döntsd el, melyik éri meg.
A függetlennek egy oltári nagy előnye van: nyitható a bootloadere, azt csak a szolgáltatók tiltják le.
De ez csak akkor előny, ha akarsz mókolni, root, softmod, custom kernel+rom stb.
Értem. De az 2 év garanciás 1+1 HU garancia. Meg én nem előfizető vagyok hanem Dominos.
A függetlennek az előnyeként felsorolt dolgok azok mik lennének?
"A függetlennek az előnyeként felsorolt dolgok azok mik lennének?"
Amit leírtam.
Nyitható bootloader, tehát root, főzött romok stb. lehetséges.
azon felül, hogy persze bármelyik szolgáltató sim-jével hazsnálni tudod.
Arra jó, hogy bizonyos appok csak teljes rendszer-hozzáféréssel tudnak működni, sima felhasználóival nem.
Ezekhez kell a root, az egy teljes rendszer-hozzáférést enged, mint a rendszergazda pc-n.
Ha rootolt a teló, tehetsz fel recovery-t, amivel teljes rendszer biztonsági mentést tudsz csinálni, meg hasonló finomságokat, pl. főzött romok telepítése.
Ha meg ez már van, akkor a gyári android szoftver is cserélhető valamilyen hobbiguruk által továbbfejlesztettre. Azok sokszor jobbak, gyorsabbak, stabilabbak, mint a gyári és még plusz funkciók is vannak benne.
De ilyesmibe nulla gyakorlattal nem jó dolog belekezdeni. Sok utánaolvasással, óvatosan, lépésről lépésre haladva viszont bárkinek megtanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!