Iphone 5S-nél mennyire előny illetve hátrány az ujjlenyomatolvasó? És ez az ujjlenyomatolvasó csak a billentyűzár feloldásához kell vagy máshoz is szükséges?
Nem kötelező használni a TouchID-t (ujjlenyomatolvasót), ez csak egy lehetőség, a jelkód alternatívája. Egyébként szerintem meglepően jól működik, iOS 7.1 óta csak nagyon ritkán van olyan, hogy ne ismerne fel, ez is legtöbbször akkor, ha nedves kézzel nyúlok hozzá. De ha ez történik, csak jobbra kell swipe-olni egyet, és máris be lehet írni a kódot.
Jelenleg a telefon feloldásán kívül AppStore vásárlások engedélyezésére lehet felhasználni, de ez is kikapcsolható. iOS8-tól kezdve a fejlesztők is fel tudják használni az Appjukban az azonosításra, tehát pl jelszavakat tároló apphoz is elég lesz a Home gombhoz érni ezentúl.
Ha az ujjlenyomatolvasó néha nem ismeri fel az ujjad, akkor simán fel tudod oldani a jelkóddal is. Ez csak egy kényelmi szolgáltatás.
Nálam például baromi hasznos, mert a céges levelezésem minimum 5 jegyű jelkódot követel meg a telefonon (de én most a könnyebb megjegyezhetőség érdekében egy 8 jegyű kódot használok). Ha ezt naponta 100x kéne beírnom, a hajam is kiőszülne.
De például a telefon bekapcsolásakor is muszáj beírni a jelkódot. Szóval a TouchID és a jelkód egymással párhuzamosan használható - ha akarod vagy valamiért nem akarja érzékelni az ujjad a leolvasó.
Ha tisztában vagy az iOS körülményes megoldásaival (fájl-szinkronizálás, bluetooth adatküldés nehézsége, spéci töltőcsatlakozó, stb) akkor nem fogsz csalódni egyikben sem.
Én - ha lesz rá keret - akkor egy 5S-t javasolnék. Újabb, nagyobb teljesítményű, és tovább is fogja a frissítéseket megkapni. Ha hosszabb távra tervezel akkor jó ha az újabbat veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!