Omnián a Google Maps-ot lehet simán GPS-sel is használni, vagy feltétlen GPRS-t használ a telefon?
Ne keverjük már a GPS-t meg a GPRS-t .........
A gps helyzet meghatároztásra szolgál vagy is a legjobb esetben is az éppen aktuális koordinátjinkat adja vissza. Ezzel ellenben a gprs/3g/hsdp\hsup adatáviteli szabvány vagyis, adatok fogadására küldésére szolgálnak.....
No enyit a fogalmakról, akkor nézzük a szoftvereket:
A navigácios szoftverek közül alapvetően két fajta van az egyik ami tudja a turn by turn navigációt a másik amelyik nem. (Turn by turn = pontrol pontra elvisz téged a navi ) Illetve ezzek közül is vannak online és offline verziók.
Online = az internetröl tölti le folyamatosan a térkép szelvényeket ahol éppen vagy.
Offline = az eszközön tárolja a térképket müködéséhez nem szükséges adatkpacsolat.
Lényegibb különbség a kettő között általábban, hogy az offline navigációs programok előre jelentenek egy összegű befektetést ami útán használhatom amig akkarom. ( Itt maximum a térkép frissitésért kell csak fizetni, a jövöbben de 1-2 évig ezt ingyen biztositják. ) Aztán az online navinál a programok általábban ingyensek itt az adatforgalomért kell fizzesél amit a program generál, álltalábban ez azoknak javalt akik rendelkeznek mobil internet előfizetéssel és nem használják a navit külföldön mert hogy a gatyája rá megy hogy ha romingban netezik.
A google maps egy olyan navi program ami online és nem tudja a turn by turn navigációt vagy is csak arra jó hogy megmuttasa éppen hol vagyok.
Aztán mivel az omnia egy winmo-t futtató készülük millió + offline navi van ami tudja a turn by turn-t is.
Csak hogy a magyarokkal kezdjük az egyik leghiresebb a Nav'n'Go fejlesztette iGo termék család. Aztán amik ismertek még a sygic drive, garmini mobile xt stb...
Remélem hogy elégé érthető voltam, az esetleges helyesírási hibákért lesztek szívesek nem beszolni, mert nem vagyok rá kiváncsi thx!
üdv,
Attila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!