Melyik az erősebb, vagy használhatóbb prociban, az Alcatel OT Idol, vagy az Idol Mini?
Köszi a válaszokat! Van tapasztalatom a márkával kapcsolatban, még a régi, francia időkből. Sok olyan tulajdonsága volt, amit más gyártók nem használtak. És bizony ma a kínai Alcatel is egyre jobb. Vannak egyes típusaiban "elhibázott" dolgok, mint a miniben a fél giga memória, de ott vannak a nagyok mögött, mellett is.
Ezért kérdezem, hogy AKI ISMERI a technológiát, vagy a konkrét készülékeket, mi a véleménye róla. A Mininek a SoC száma is kisebb, de a GHz viszont lényeges nagyobb. Az 512 MB memória viszont ezt nagyon lerontja, vagy nem? Egy roottal és program pucolással, esetleg jobb optimalizációval meg lehet ezt oldani?
Én WP fan vagyok, de a Lumiámat rommá törtem. Mivel saját pénzemen élek, így valami olcsó, de okos telefon kellett. Így lett az Idol mini.
Nincs vele bajom, bár siratom a Lumiámat, de nagyon, mert mégiscsak más.
Igen, kevés a memória, de egy kis odafigyeléssel nem lesz gond. Pl ne nyiss meg egyszerre 26 000 programot, mert kb 3 program után érezhető, hogy lassul.
Amúgy szép telefon nagyon, a kijelzője gyönyörű, a kamerája pocsék. Zeneileg rendben van, csak azt nem értem, hogy mi a francnak kell neki 30MB a RAM-ból, hogy zenéljen.
Újra nem indult még, ki nem kapcsolt magától. Igaz, progamokkal se tömöm tele. Kell 1-2 program a mindennapi életemhez, és kész. (Facebook alapból rajtavan)
Alapból nem mondanám lassúnak, de a hasonló hardverű WP jóval gyorsabb. Viszont néha megál benne az élet. Mint írtam, 3 program futása még kielégítő sebességet ad, de egy Zene, FB-chat, Google Maps, Qando (bécsi tömegközlekedés) egyszerre való futtatása már gondolkozást igényel. Más baj nem volt vele. Talán még az, hogy a tárcsázót és a névjegyeket lassabban hozza be.
Számomra használható, és szeretem is, de minél előbb visszamennék a WP platformra, mert az mégis csak jobb nekem.
mégvalami. Én 2 naponta újraindítom a telefont, így nem dolgozik állandóan.
Az aksi viszont baromi jó! 2 napot is kibír. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!