Telefon letiltás? Ez igaz? Mit jelent, megnyugodhatok?
Kérd el a telefon papírjait, ami igazolják, hogy nincs már hitel rajta! Ez lehet számla v. egy igazolás a szolgáltatótól is.
2014. ápr. 18. 15:10
2/12 A kérdező kommentje:
És,ha minden rendben akkor már biztos,hogy nem tilthatják le?
Jelzem nem ertek hozza, de en most vettem elofizus telot, igaz kulfoldon, de nem hiszem, h sok kulonbseg lenne. Az en szerzodesemen rajta van a telefon IMEI-szama, sot a telefonom adatai kozott a telefonszamom is szerepel, szoval osszekottetesben allhatnak. Szerintem letilthato, ha peldaul elveszik vagy ilyesmi. Bar nem hiszem, h erdeke fuzodne hozza. De gondolom hivatalos adas-veteli szerzodessel kivedheto. Csak max a stressz nem, ha ez bekovetkezne. De mondom, nem biztos, h igy van, csak nekem igy tunik logikusnak.
2014. ápr. 18. 15:21
Jah, ha senki nem valaszol erdemben, akkor hivd fel a szolgaltatot. Ok tuti meg tudjak mondani.
2014. ápr. 18. 15:22
Ha telefonra nincsen részletfizetési kötelezettség, akkor az szabadon átruházható/eladható, így nincs mitől tartani!
Ellenkező esetben, a részletfizetés elmaradása miatt, vagy mivel nem behajtható/visszavahető/, mert már nincs nála, a telefon letiltható IMEI szám alapján. Így magyarországon használhatatlanná válik.
2014. ápr. 18. 15:59
2 éves hűség van a telefonon is
ha nem fizeti kitiltják a hálózatból, jó esetben csak abból ahol vette
ha 2 évesnél régebbi akkor nincs miért aggódnod
2014. ápr. 18. 22:55
7/12 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy még csak 1 hónapos a telefon.De ha elkérem a papírjait és minden rendben,akkor meg lehetne venni?Mert ahogy olvastam a kommenteket úgy látom,hogy ha most még rendbe is van,akár később is megtörténhet az,hogy nem fizeti és letiltják.Márpedig ha már a telefon nincs nála,arra pedig,hogy a felesége tovább használja a kártyát és fizeti,semmi garancia nincs.Ha még rendesen fizetik akkor is előfordulhat,hogy kihagyják,nem tudják fizetni,vagy valami és annak meg én innám meg a levét.Remélem akkor jól értelmeztem a dolgokat.De arra lenne valamilyen megoldás,hogyha nem fizeti,letiltják,stb. akkor vissza kelljen adnia a pénzt,vagy ilyesmi?Egyébként megbíznék benne,mert teljesen normálisnak,kedvesnek tűnik,és azért adja olcsón a telefont mert külföldre menne ki és szüksége lenne a pénzre.Ha meg átverés lenne gondolom akkor is drágábban adná.Csak hát mi van akkor ha mégse megbízható,vagy bármi történik.Szóval ilyen esetben lehetne valamit tenni?Csak hogy akármi legyen biztosan jól jöjjek ki belőle.Köszönöm az eddigi válaszokat is!Remélem még erre is választ kapok!
2 ev sok ido akarmi tortenhet
2014. ápr. 19. 09:05
A 2 éves hűség, vagy a részletfizetés ideje alatt a készüléket nem lehet átruházni. Sőt a szerződésben benne van, hogy a kedvezményesen vásárolt készülék, csak az előfizetéshez kapott kártyával használható. Persze ez nem olyan lényeges kitétel. Ha megszegik, nem derül ki.
Imei szám korlátozásra nem tér ki a szerződést. A fizetés elmaradása esetén az eredeti tulajdonoson fogják behajtani a tartozást pénzben, valamilyen behajtó cég által.
Mindazon által a Garanciajegyben benne van, hogy csak a Tulajdonos érvényesítheti a jótállási jogokat.
Tehát a telefont elméletileg nem tiltják le, viszont a garanciát nem túl valószínű, hogy érvényesítheted.
2014. ápr. 19. 13:43
ne itt kérdezd...
ha ismered a telefonszámát az eladónak, akkor tipegj be a szolgáltatóhoz, és megkérdezed, hogy ezzel a számmal, és készülékkel mi az ábra, mert vevő lennél a készülékre..
ott majd megtudod..
2014. ápr. 19. 16:38
Kapcsolódó kérdések: