Egy idő múlva tényleg az Android fog győzni?
Még mielőtt az Apple fanok szétoltanának:
NEM VAGYOK SEMMILYEN OPRENDSZER MELLETT, ÉN OLYAN VAGYOK AKINEK TÖK MINDEGY, CSAK TELJESÍTSE A KIS DOLGAIMAT.
Az iOS azért tett szert ekkora hírnévre mert android pár éve még egy instabil ratyi volt.
Most sem tökéletes, de a 4.4 már éri a lábát az iOS-nek, emiatt az fokozatosan veszít népszerűségéből, mert android nagyon nekiment, és beindította magát és közel a leghíresebb.
Nekem tetszik mind2, de van rá esély, ha az android így folytatja, akkor néhány év múlva simán túlszárnyalja az iOS-t?
az apple egyetlen előnye, ami végsősoron is meghatározza a stabilitást az a hasonló felépítésű SoC a generációk között, illetve a kevés termék.
ebbe benne van az, hogy miért könnyű az iOS-t rászabni.
de ami fontos, és ugyanúgy az iOS-t is fel tudja forgatni, az a külső alkalmazások. ezeket is jóval könnyebb optimalizálni a fentebb említett dolgok miatt.
ugyanez az androidos telefonok fő hibája.
maga a stock rendszer elég stabil lenne, de ha egy fejlesztő mondjuk nem egy referenciatelefonon tesztelte le az alkalmazását, és így egy teljesen másik hardverösszetételre írta, és tesztelte, akkor az képes az amúgy stabil stock rendszert is felborítani.
ezért van az, hogy egy nem olcsó sgs4-en is néha fogja magát, és összeomlik a touchwiz. lehet persze benne hiba, de mivel elvileg a samsung pont erre a telefonra írta át, ezért minimális annak az esélye, hogy ez a baj, meg egy üres telefonról nem is hallunk ilyesmit. ellenben egy belakott telefon sokkal többször csinálja, mert elég egy háttérben futó olyan alkalmazás, ami összeakad valamelyik részében, és összeomlasztja. az ok meg tök egyszerű, valószínű a fejlesztő nem tesztelte le sgs4-en, mert neki egy lg g2-je volt, vagy épp egy nexus 4 vagy 5, és azon meg lehet tényleg hibamentes.
Az Apple pedig nem csak azért "vezet" egy bizonyos szempontból, mert egy egész ökoszisztémát hozott létre, nem pedig csak egy telefongyártó.
iPhone, iPod, appleTV, mac, iPad stb... Mind ugyanazon szempontok alapján lett tervezve, ezért könnyen átjárhatók, stb...
Az Apple egy rendszert biztosít számodra, míg az android "csak" egy oprendszer. Ahhoz, hogy az otthoni kügyüiddel egy rendszert alkothass, ahhoz neked 3rd party szoftverekkel kell bíbelődnöd, míg az apple termékek ezt gyárilag tudják.
És amíg ez marad az Apple-nél, addig mindig is versenyképes lesz az androiddal - akármennyire is fel fog jönni.
Mit jelent az, hogy győzni? Mert már évek óta az Android győz, ha az eladásokat nézzük, az okostelefonok 80%-án Android fut.
Minőségre gondolsz? Abba ne menjünk bele, mert hatalmas vita lenne belőle, de Android ezen a téren sincs egyáltalán lemaradva.
Az igaz, hogy Android is felsőkategóriás mobilokon a legjobb, de olcsóbban is kapható pár elég jó darab. 50 ezer körül már simán kapsz olyan Androidos mobilt, ami az emberek többségének nagyon jó, nem akad, és mindent tud, csak persze a felsőkategóriás mobiloknál gyengébb a hardvere, de hacsak nem GTA: SA-val akar játszani valaki, akkor egy Snapdragon 400 is bőven elég mindenre.
#5-ös válaszoló vagyok.
Aki leszavazta azt a hozzászólásom, magyarázza meg: miért?
Nem azért kérdem, mert annyira érdekelne a százalék, de nem volt semmi fanboykodás, nem írtam véleményt, nem fikáztam egyik OS-t sem, nem istenítettem egyik OS-t sem, szín tiszta tényeket közöltem.
Sok idióta még ezt is leszavazza?
Forrást is linkelek, ha valaki nem hinne nekem: [link]
"Ezért nem rúghat labdába sebesség és stabilitás szempontjából az Android."
Ez így nem helyes, mert akad nem egy Androidos telefon, ami sebesség szempontjából is hozza az iOS szintjét, stabilitás terén meg még több.
Úgy lenne helyes a mondatot, hogy az összes Androidos mobil ezért nem rúghat labdába sebesség és stabilitás szempontjából, hisz ebbe a 20-30 ezer forintos Samsung-ok, a még olcsóbb kínai vackok és minden egyéb beleszámít.
Pontosan ezért nem érdemes az Android vs iOS vitákban a 'sebesség és stabilitás'-ra alapozó érvekkel vitatkozni. Minden rendszer lehet stabil és gyors is. Az iOS-nél ez az esetek 99%-ban teljesül, a fentebb említett okok miatt. Androidnál inkább csak a felsőbb szegmensekben.
Az igazi különbség (és ezeket nem lehet jobb vagy nemjobb-ként nézni) az, hogy az iOS és az iPhone-ok egy nagyobb rendszernek egy részei. Az Android pedig egy önálló rendszer.
Éppen ezért nincs jobb vagy rosszabb a kettő (de még a wp-vel együtt 3) oprendszer közül. Más van. Olyan van ami az egyik embernek elégíti több igényét, és olyan ami a másik emberét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!