Melyik a jobb Sony Xperia Z1 Compact vagy LG Nexus 5?
A jófene tudja.
A Z1 jobb hardver, de a nexuson eredeti, más gyártó által nem mókolt (esetlegesen bugosított) vanilla android fut. Magát az új androidot ezen a telón fejlesztették és tesztelték.
Nekem Z-m van, a 4.3 azon is tökéletes, semmi bugosság, úgyhogy én megelőlegezem a Sonynak a bizalmat szoftver vonalon is. Még a gyártók közül talán ők nyúlnak bele a legkevesebbet a szűz androidba.
Az Lg telókról megbízhatóság terén eléggé megoszlóak a vélemények.
Szerintem a Nexus túl van árazva, ugyanazért a pénzért a Z1 compact jobb vétel. A hardver jobb, ott van még a vízállóság is pluszban, a rommal sem lehet baj.
Nexus túlárazva? Ezt ugye nem mondtad komolyan?
Egyébként én is a Compact-ot választanám, mivel piszok jól néz ki. Ilyen hardwernél, már nem igazán fog akadni az android sem. A Nexus egyetlen előnye, hogy referencia modell.
Azt viszont meg kell cáfoljam, hogy a Z1 Compact erősebb lenne mint a Nexus 5. Sőt a Nexus valamivel nagyobb processzor órajellel rendelkezik, de ez elhanyagolható.
"meg kell cáfoljam, hogy a Z1 Compact erősebb lenne mint a Nexus 5"
Nem csak prociból áll a világ. Főleg, hogy benchmarkingban 9 különböző típusú tesztből 7-ben a Z1 compact teljesít jobban.
Kamera-minőség, vízállóság, bővíthetőség is ott van pluszként, miközben minden egyéb hardver-adatban a Z1-compact vagy megegyezik, vagy jobb (proci típus-órajel alacsonyabb csak, de a benchmarking alapján ez lényegtelen).
Tulajdonképpen egyetlen előnye van a Nexusnak a Z1c-vel szemben: előbb jönnek a frissítések. :)
"9 különböző típusú tesztből 7-ben a Z1 compact teljesít jobban"
Persze, mert kisebb felbontású a kijelzője. :D
Egyébként én is a Z1C-t venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!