Hogyan lehet telefon belső memóriát bővíteni? Egyáltalán lehetséges?
Nem lehet. Ha szerencséd van, akkor az SD-interface talán elég gyors, úgyhogy egy class8 kártyát beletéve (és a telepített sz@rokat átpakolva) nyersz vele egy kicsit.
A belső memória ennyi. Szokj hozzá.
Létezik a technológia hozzá :) Először is root jog kell hozzá, onnantól kezdve meg meg több különálló programmal lehet javítani a helyzeten, konkrétan bővíteni nem lehet a tárhelyet, de fölösleges rendszer app-eket eltávolítani (RootUninstallerrel) ill. sd kártyára kényszeríteni Link2SD-vel.
Sőt még a RAM memóriát is lehet bővíteni Roehsoft Ramexpanderrel, egész jó gyenge mobiloknál, erőseknél fölösleges.
Csak írtam pár támpontot, de nem tudom, hogyan lehetne ezt a mobilt rootolni, interneten úgyis fönt van valahol, nézz utána
Vortrex: a kérdés az volt, hogy "Hogyan lehet telefon belső memóriát _bővíteni_?". Nem pedig az, hogy a meglévő (igencsak korlátozott) memóriát hogyan, mivel lehetne jobban kihasználni.
ne keverd meg a kérdezőt, szoftverrel (legyen az bármi csoda) fizikai 512M-ból nem fogsz fizikai 1G-t csinálni. Még akkor sem, ha valami röptömörítő alapú virtual ram-manager (ami mellesleg felzabálná a gyengus MTK-procit is).
Az a probléma, hogy butaságokat írsz. Idézlek:
[...]Létezik a technológia hozzá :) Először is root jog kell hozzá[...]
Nem, nem root-jog kell hozzá, hanem jól felszerelt elektronikai labor + megfelelő programozói háttér.
[...]Sőt még a RAM memóriát is lehet bővíteni Roehsoft Ramexpanderrel[...]
Nem, nem lehet bővíteni a memóriát, ráadásul az ilyen tömörítő alapú ram-optimizerek simán felzabálják a procit (legalább az egyik magot), így a kérdező összességében rosszabb helyzetben lenne, mint most.
Az #1 válaszoló korrekt választ adott, az ott írtakat bárki elvégezheti a telefon berhelése nélkül, ráadásul értékelhető eredménnyel (pár tíz-száz mega felszabadítható vele a felhasználói élmény romlása nélkül. Jegyzem meg: találkoztam olyan made in dzsunka kínai vacakkal, amelyiknél a belső ram lassabb volt, mint egy normális SD).
Elvileg SD-n egy ext partícióval meg némi softmoddolással lehet "virtuálisan" bővíteni a memóriát.
Még régen az X8-amnál próbálkoztam ilyen mókolással, hozzá még a swap és némiképp javult a helyzet.
Persze mindez már root+BLnyitás+custom rom alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!