Találtam egy telefont és nem tudom ki a gazdája. Ha megtartom akkor lehet belőle bajom?
Le kell adnod,mert nem a Te tulajdonod.A jogszabály szerint
leadáskor igényt tartasz rá akkor 3 hónap után(ha nincs tulajdonos)megkapod és használhatod.
A talált tárgyat le kell adni, nem tarthatod meg.
Ez meg egy telefon aminek egyedi azonosítója van.
Ha felkerül a hálózatra, talán még kártya se kell hozzá, hiszen vészhívásra így is alkalmas, a saját azonosítója már ott van szolgáltatónál, kb. tudja is, hol található.
ha meg fenn van tiltó vagy körözési listán, akkor bukó.
Szerintem a tulajdonos figyelmet fordíthatott a telefon védelmére, elhagyta, aztán kiadta a törlés parancsot amellyel mindene törlődött a telefonról, nem kerülnek illetéktelen kezekbe az adatai, de a tulajdonos megtalálását is lehetetlenné teszi.
Használd, mást nagyon így nem tudsz tenni. Esetleg néhány apróhirdetési oldalra felteheted, jelentkezzen érte a tulajdonosa. A garanciapapíron/dobozon lévő és a telefonon lévő IMEI szám alapján kiderülhet, hogy valóban az övé-e vagy csak azthitte könnyen szerez egy telefont. Azonban a tulajdonos megtalálásának esélye nagyon kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!