Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A Nokia 5800 Navigation...

A Nokia 5800 Navigation edition jó telefon?

Figyelt kérdés
2009. dec. 12. 09:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

" Kijelzője azért az iphonehoz képest sokkal jobb. Szebbek a színek meg jobb a felbontása. "

Igen, paíron ez mind igaz. Csak ez alatt a "csodás" kijelző alatt olyan hardware van, hogy azt nem tudja kihasználni. Egyedül akkor lenne értelme, ha egy nagyon nagy felbontásu, sok színű állóképet nézegetnél rajta. Viszont az emberek többsége nem költ 60-70 EFt-ot képkeretre. A galériában a képek közti váltás iszonyatosan lassu, normális játékok élvezhetetlenül lassúak és szaggatnak, navigáció szintén. Filmet nézni teljesen felesleges rajta nagy felbontásban, mikor néha még egy youtube videónál is húzza a képet (nem a buffereles miatt). "360×640 16 millió szín" szép dolog ilyen számadatokkal dobálózni, vinszont ez mind csak parasztvakítás, mert a telefon nem képes kihasználni. Akkor meg minek? Tudom, mert "boldog" tulaj voltam nemrég.

Erre az ismerőseim is kezdenek rádöbbenni, akiknek ilyen készüléke van. Viszon ők még görcsösen kapaszkodnak abba az illúzióba ami az utóbbi 15 évben a retinájukba lett égetve, miszerint a NOKIA A TELEFONOK KIRÁLYA. Persze mindenkinek joga van bemesélni ezt magának, kozben az olyan gyártók mint a samsung, htc, lg... fejlesztenek, és hozzák ki a jobbnál jobb telefonjaikat. Az iphonerol nem is beszélve. Szóval jóreggelt NOKIA, már nem te vagy a KIRÁLY, maximum csak egy udvari bolond!

2010. jan. 12. 18:51
 12/17 anonim ***** válasza:

"Filmet nézni teljesen felesleges rajta nagy felbontásban, mikor néha még egy youtube videónál is húzza a képet"

én sokszor nézek rajta filmet és igaz kisebb de szebb kép van rajta mint a laptopomon és soha nem húzza a képet.

aki meg azt irta hogy az n95ben 8szor erősebb proci van az egy kicsit olvasson utána...egyébként az n95ben 39mhzvel gyengébb a proci.

2010. okt. 3. 22:37
 13/17 anonim ***** válasza:

"...és soha nem húzza a képet. "

Hurrá! Úgylátszik másfél év alatt sikerült youtube kompatibilissá tenni a készüléket a sok frissítéssel. Amikor nekem volt, ezt még sajnos nem tudta. Azon a plusz néhány mhz-el gyorsabb processzoron meg teljesen felesleges vitatkozni. Egy n95/n95 8gb hardwareesen, és teljesítményben is messze felülmúlja ezt a lego telefont.

2010. okt. 17. 18:36
 14/17 anonim ***** válasza:
mostmár tudja. haveromnak van n95 nemtudom mibe jobb sokat nyomogattam de mindegy te tudod :D
2010. okt. 17. 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:

Nekem n95ből a 8gb verzió volt. Tapasztalatok:

-gyorsabb, mert nem egy elnagyolt kijelzőt kell kezelnie

-gyorsabb, mert nem mem.karirol éri el az adatokat

-jobb fényképező (bár így is gyenge)

-3d gyorsítás

ami az 5800 mellett szólhatna az a kicsit gyorsabb proci, ami még így is nagyon kevés ennek a telefonnak. Na meg az érintőkijelző, amiről nem nagyon tudok a jó ízlés határain belül nyilatkozni. Azóta is haragszom a nokia-ra amiért egy ilyen készüléket, ekkora "hipeal" ilyen áron piacra mert dobni. Semmi gond, ha ezt a telefont 30-40 ezerért hozzák ki. Akkor valami ilyesmire számít az ember. De hogy iPhone killer....vicc

Életem legrosszabb telefon vétele volt.

2010. okt. 17. 22:25
 16/17 anonim válasza:

Bírom az olyan semmitmondó válaszokat amik még véletlen sem fedik a valóságot :)

1: Az N95 volt az előző telefonom, jó pár évig ...Elmondanám , h annak 330 Mhz-es a Processzora, és nagyon sok fagyás és lassulás volt vele...A kamerája jó!

2: Most 1 éve már a 5800 használom, semmi fagyásom nem volt eddig...Ennek 440 Mhz-es a processzora, tehát nem néhánnyal gyorsabb mint az N95 :) Neten a szörfözés wifivel sokkal gyorsabb és kényelmesebb mint az N95 esetében, a kamera valamivel gyengébb mivel csak 3,2 megapixeles... Videok simán akadás nélkül futnak rajta, a fényképeket is pillanatok alatt beolvassa...Ebből is látszik mennyi kezdő van akiknek fingja nincs mi az oka a lassú képbeolvasásnak...Ez teljesen szoftveres , ki kell próbálni más képnézegető szoftvert, és láss csodát azonnal tölti a képeket.

Szóval örülnék ha olyan emberek nyilatkoznának akiknek van némi fogalmuk mindkét telefonról, és azok képességeiről!

2011. febr. 15. 15:28
 17/17 anonim válasza:
a legelso valaszolonak uzenem hogy az n95 lehet hogy egy elavult ,,sz*r" de viszont sokkal jobban ki lehet hasznalni az eroforrasait mint az 5800-nak, nkm mindketto volt, jatekban ezerszer erosebb az N95! aki nem tudja kihasznalni a telefonok kepessegeit inkabb ne is irjon!
2012. dec. 4. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!