Androidos (4.1.2) telefonom (S Galaxy Core Duos) nem látja a 3G-t, csak Edge van. Mi lehet a probléma?
Még egyszer, összefoglalva: a telefonon van működő mobilnet, lehet netezni emailezni stb, csak extrém lassú, mivel az EDGE-t használja.De:
1: van megfelelő internet előfizetésem
2: be van állítva, hogy 3G-n kommuniáljon, APN beállítások stb minden rendben
3: 2sim kártyás a telefon, de nincs ütközés /nem is engedi/
3: egyébként működött, a hiba 3-4 napja tart
4: akku/sim kivétel + ki-be kapcsolgatás megvolt
5: nem rootoltam, nem piszkáltam.
Úgyhogy kérlek NE ilyen alap válaszokat írjatok.
Olvastam egy helyen, hogy vannak oyan alkalmazások, jellemzően az akksi-kímélő programok, amik blokkolják a 3G-t az akkuidő hosszabbítása miatt. (Ezt egyébként ajánlom ellenőrizni a sorstársaimnak.) Nekem egyedül a CleanMaster volt fent, leszedtem, de nem oldotta meg a problémát.
Maradhatott valahol egy kóbor beállítása? Tudtok hasonló "blokkoló" programról?
Egyéb ötlet?
Na, rájöttem a probléma megoldására!
Beállítások/sim kártya kezelő/adatszolgáltatási hálózat/megfelelő SIM kiválasztása + "bejövő hívások fogadása más SIM kártyával" pipia NE legyen bejelölve.
Ez (értelem szerűen) nem ugyanaz a beállítás, mint a 3G/GSM váltás kiválasztása, és csak 2SIM-es telefonon van ilyen. A többieknek más lesz a hiba.
A "nincs türelmem a problémát megkeresni és nem is tudok értelmeset hozzászólni, úgyhogy HARD resetelj" - mániás hozzászólóknak pedig jó újratelepítgetést minden hónapra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!