Letöltöttem egy másik romot telómra. Hogy rakom föl? Addig eljutottam hogy hangerő fel+bekapcs+home gomb, meg hogy sd kártyáról rakjam ujra, de nem tudom mit válasszak a mappákból.
Van benne egy META-INF és egy system mappa(kicsomagolva raktam az sd kártyára)
egyenként kéne fölraknom a system mappában lévő apk-kat vagy konvertálnom kell a mappákat(vagy esetleg a tömörített mappát, mert az megvan még)?
a teló a rar-t tudja telepíteni?
am a slim 4.0.4 az jó úgy önmagában? meg tudja vinni az advance
az advane milyen romokkal a leggyorsabb?
igen, sosem kell a zipeket kibontani, szerintem nézzél ójobban utána a dolgoknak, mert ha rosszul csinálod, könnyen téglázhatod a mobilodat.
miután rootolva van a mobilod, fel kell telepítsed a cwm recoceryt, azzal lehet custom romokat telepíteni.
Itt minden szükséges leírást megtalálsz:
ennyire nem tudok angolul :) ...
három kérdésem van:
1: hogy kell rootolni?
2: mi az a cwm rcovery?
3: miért nem sikerült a telómnak a zipet feltelepíteni?
(esetleg kell hozzá a cwm recovery amit még nem tudok hogy mi? :D)
A kérdésed alapján kénytelen vagyok megkérdezni: biztos, hogy új rencert akarsz telepíteni? Mert aki ennyire nincs tisztában az alapokkal sem, az szerintem jobb, ha nem áll neki szerencsétlen mobil téglázásának...
Első lépésként keress rá a telefonod típusára pl. a mobilaréna fórumon (vagy android fórum, prohardver, stb.), ott általában elég részletes útmutatót olvashatsz az adott készülék romolásáról. Aztán az adott ROM leírásában a speciális telepítési információkat is meg kell nézned. Ha valami nem tiszta, ne légy rest kérdezni a hozzáértőktől: jobb, ha feleslegesen kérdezel, mint ha brickeled a telefont.
ok
de az a root meg a cwm recovery az szükséges?
igen.
először rootolod, hogy fel tudd tenni a recoveryt (cwm).
Aztán a cwm-ből tudod telepíteni a kiválasztott ROMot.
Egyes esetekben szükség lehet a bootloader kinyitására, kernelflashelésre, stb. is- de ez típusfüggő. Ezenkívül a romok mellé általában még kell egy gapps is, ami szintén cwmből telepíthető (nééhány rom beépítve tartalmazza).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!