Melyik telefon csinálja a legjobb fotókat?
Melyik telefon csinálja a legjobb fotókat?
Megapixelen kívül még milyen dolgok fontosak a fotó készítésénél?
Nokia lumia 1020
a kamera észbontó 41 mpixeles felbosán tùl rengeteg extra van a telefonban a későbbi fókuszálás (refocus)
És ehhez hasonló későbbi vagy akár közbeni képmanipuláláshoz...
Nem olyan samsungos zoom editionos parasztvakításra kell gondolni hanem egy a fotózásra kihegyezett prémiumminőségű készülékre
Ezt én is olvastam hogy 41 megapixeles kamerája van.
De viszont a 2014-ben megjelenő más telefonok max 20 megapixellel fognak kijönni (állítólag)
Akkor miért nem tesznek a többi telóba is ilyen erős kamerát?
Azért hülyeséget ne mondj. Nem vagyok Samsung fan, sőt, kifejezetten Samsung ellenes vagyok, de az S4 Zoom közel sem parsztvakítás.
Mert a 41 megapixelhez elég nagy szenzor kell, és nem hülyék a gyártók, hogy kiadjanak egy olyan telefont, ahol a kamera vagy fél centivel kiáll: [link]
igen,pont ezért kérdeztem hogy még mi számít a megapixelen kívül.
Egyébként nekem valahogy nem ön be a Lumia.
Az egész menü olyan pocsék.
na figylelj
a nokia nem csak a megapixelre ment rá,ezt a telefont direkt fotózásra csinálta,
A 41 megapixeles szenzor 1/1,5 hüvelykes, ami kimondottan nagynak számít. Ez szinte garantál egy viszonylag jó, és zajmentes képet, amivel a 1020 mindenképpen kiemelkedik a kamerás telefonok világából és egy picit bele is lóg a kiskompaktok közé. A 41 megapixeles felbontást egyébként nem fogjuk elérni, a képaránytól függően 38 vagy 34 megapixeles (4:3 és 16:9) felvételeket fogunk tudni készíteni.
A történet másik része a szenzor előtt levő lencserendszer, amely hat tagból áll. Ebből az első üvegből készült, a maradék öt pedig precíziós módszerekkel megformált plasztik. Az optikai képstabilizációt teljesen új módszerrel oldották meg, a Lumia 920-ban használt, helyigényes, rugókkal csillapított rezgés helyett most apró motorok mozgatják a lencséket, miközben számos szenzor figyeli, hogy milyen intenzitású és irányú a kezünk remegése.A hardveres csodák mellett a Nokia az oversampling technológiát is beépített a készülékébe. Ez dióhéjban annyit jelent, hogy a mintegy mellékesen megalkotott 5 megapixeles képeket nem 5 megapixelesként képezi le, hanem a teljes felbontását felhasználja ezekhez is, és az így kapott, akár 38 millió pixelből nyeri ki a „legjobb” ötöt. Ezért aztán a kezelhető méretű kép tényleg szép minőségű lesz, és a túlzó mérető rögzített képekből adódóan eleve egy szép zoom funkciót is kapunk, hiszen, ha egy ekkora képbe belenagyítunk, akkor az egészen sokáig húzható minőségromlás, és fókuszeltolódás nélkül. 5 megapixeles képeknél ez háromszoros, 720p-s videóknál pedig akár hatszoros zoom is lehet.
aki szerint meg 8 megapixeles műanyag vga lencsékkel szebb képet lehet csinálni az sz0pj0n lovat
igazából erre a kezelőfelületre ne ugy nézz mint egy menü
nem kezdőképernyő és menü van, feloldod a képernyőzárat és ott az asztal lesz, arra pedig a te általad megválasztott csempék..mint az ikonok a gépeden
de ha balra pöccinted az asztalt...ott lesznek az alkalmazások és menüpontok mint bármelyik más telefon menüjében csempék nélkül kilistázva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!