Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Használt HTC One vagy új...

Használt HTC One vagy új Lumia 520?

Figyelt kérdés

Szeretnék új telefont vásárolni, és kinéztem a Lumiát, mert viszonylag olcsó (kb 40ezer), ha előfizetéssel együtt veszem. Viszont most szólt egy ismerősöm, hogy eladná a hibátlan HTC One-ját kb 50ezerért. Eredetileg nem terveztem androidos telefont venni, de ez nagyon jó ár a HTC-ért, ami hardverszinten talán jobb, mint a Lumia 520. Melyiket választanátok?

Köszi

2014. febr. 10. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Egyértelmű hogy HTC, megeszi azt a fostalicska lumiát... meg egy 10-essel drágább csak mint a nokia.. Újan meg 120
2014. febr. 10. 21:42
 2/9 anonim ***** válasza:

#1 mára elég lesz belőled, és a "hasznos" tanácsaidból...

Nem egy kategória a kettő, HTC One felsőkategória, míg Lumia 520 alsó (de abban a legjobb), viszont e kettő közül egyértelműen a HTC a jobb.

2014. febr. 10. 22:03
 3/9 anonim ***** válasza:

"kinéztem a Lumiát, mert viszonylag olcsó (kb 40ezer)"

MediaMarkt-ban 25k függetlenül, bár annyiért lehet nagyon hamar elkapkodták.

"eladná a hibátlan HTC One-ját kb 50ezerért"

Ismerősöd vagy idióta, vagy nem hibátlan a One, vagy valami egyéb dolog van a háttérbe.

Hibátlan One-t még 70k-ért is az első 5 percbe el tudná adni ha felrakja netre, de szerintem még 90k sem sok érte.

"hardverszinten talán jobb, mint a Lumia 520"

Mi az, hogy talán? Ha nem értesz hozzá akkor is biztos lehetsz benne, hogy egy újonnan 25 (de legyen 40) ezres telefonnál BIZTOSAN jobb a legolcsóbban is 115 ezres HTC One (és akkor ennyiért csak igénytelen GSM boltba kapsz One-t, normál boltba minimum 100k-val drágább).

2014. febr. 10. 22:30
 4/9 bp1985 ***** válasza:
Nem egy kategória. Akármerről akarsz hasonlítani, nem lehet. A nokia az alsó kategória, a htc meg felső. Ez olyan, mint egy trabant meg egy lexus összehasonlìtása.
2014. febr. 11. 07:10
 5/9 anonim ***** válasza:

ketteske, én is csak az igazat írtam...

1-es voltam

2014. febr. 11. 14:13
 6/9 SylwerStone ***** válasza:
Akkor én is írhatnám, hogy a Lumia 1020/ 1520 megeszi a fostalicska HTC-t, de még sem teszem, mert nem szeretek szitkozódni.
2014. febr. 11. 17:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem én írtam amire utalsz, de azért válaszolok.

Igen, a HTC megeszi a Lumia 520-at. Az más kérdés, hogy az 520 sem fostalicska, az tényleg hülyeség volt #1-estől, de hogy megeszi, az tagadhatatlan. De elnézve a két telefon árát, ez egyáltalán nem csoda.

Viszont annak nem sok alapja van, hogy a 1020 vagy 1520 megenné a One-t, mert közel sincs akkor különbség, mint egy One és egy 520 között. Sőt, 1020-nál hardveresen a One sokkal erősebb, 1520 már erősebb a One-nál, de nincs akkora különbség a kettő között, és a 1520 újabb telefon is.

Ez mellett kijelző terén meg sem közelíthetik a HTC-t, és hangszóró terén sincsenek sehol (igaz, utóbbi nem olyan fontos, senki sem vesz csak egy jó beépített hangszóró miatt telefont).

Nem a 1020/1520-at akarom fikázni, mert jó telefonok, csak hülyeség, az is, hogy megennék a One-t, meg hülyeség, hogy fostalicska a One.

2014. febr. 11. 18:36
 8/9 SylwerStone ***** válasza:

Felesleges összehasonlítani a 2 telefon hardwerét, mert 2 különböző rendszer fut rajtuk.

Én nem fosoztam le a HTC-t, csak írtam, hogy én is ugyanúgy szapulhatnám, de nem teszem.

A HTC egyetlen előnye a hangszóró, mivel az arra van kihegyezve, akár a nokiának a kamera.

A kijelzőt szintén felesleges összehasonlítani, mert ha van is különbség, az nagyon minimális.

Még egyszer elmondom, én egy jó telefonnak tartom a HTC-t, de ne írjunk már meggondolatlanul hülyeségeket.

Alapból nem igazán illene összehasonlítani a 2 telefont, mivel közel nem egy árkategória, de lefosozni a Nokiát kicsit durva volt. Ezen akadtam fenn.

2014. febr. 11. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem is akartam összehasonlítani, pont a különböző szoftver miatt, csak azért soroltam fel egy-két dolgot, hogy azért azt lássuk, hogy papíron egyik sem szar telefon.

"A kijelzőt szintén felesleges összehasonlítani, mert ha van is különbség, az nagyon minimális."

Ez viszont hatalmas tévedés.

1020-ban AMOLED kijelző van, szóval ha a felbontást és a PPI-t nem is nézzük, akkor is hatalmas eltérés van. Lumia 1520-ban már IPS van, az jobban hasonlít az SLCD3-ra, ráadásul a felbontása is szintén 1080p, csak a jóval nagyobb kijelző miatt kisebb a PPI-je. Normál használat mellett már a 1020 332 PPI-je is elegendő, csak ha egymás mellé raknád a három telefon akkor tudnád megmondani, hogy a One felbontása jobb, viszont AMOLED és IPS/SLCD3 között elég nagy a különbség, ha ránézel egy AMOLED-re és utána két hét elteltével nézel rá egy IPS vagy SLCD3-ra, akkor is látni fogod a különbséget.

Egyik kijelzőre sem lehet panasz, csak ha valaki nem szereti az AMOLED-et, akkor annak nem fog tetszene a 1020, ha meg valaki az AMOLED-et szeretei, annak a 1520 és a HTC One kijelzője nem fog tetszeni.

Na de mivel te sem tartod szarnak a HTC-t, és én sem tartom szarnak a Nokia-t, és az is meg lett beszélve, hogy nagy hiba volt #1-től leszarozni a Nokia-t, ezért ezt a témát talán zárhatjuk is.

2014. febr. 11. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!