Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Sony Xperia P akumlátor miért...

Sony Xperia P akumlátor miért merül gyorsan?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Pár napja vettem használtan egy xperia P telefont.A bajom vele az,hogy gyorsan merül.Tegnap este 100%-on volt az akumlátor,ma reggelre már csak 91%-on volt.Meg még olyan is van,hogy 17%-on van az akumlátor,és egy pillanat alatt lemegy 1 %-ra.Már újraraktam a szoftvert kétszer is,mindenféle kalibrálót használtam,de nem volt semmi értelme,mert ugyan olyan.Amikor kikapcsolom a telefont 54%-on van,amikor bekapcsolom akkor már csak 40%-on,és ahogy lezárom néha 1-2 % feljebb ugrik.Ezzel a hibával mit lehet csinálni?Az eladó akitől vettem,nem veszi vissza,azzal az okkal,hogy újra telepítettem a telefont,és kalibráló alkalmazást használtam.

2014. jan. 26. 10:23
 1/10 dirtboy ***** válasza:

nem kell semmi hülye alkalmazás rá.

az hogy este 100% volt és reggelre 91% lett teljesen jó ha csak nem vagy idő utazó és nem egy szempillantás alatt lett reggel.

a kikapcsolás és bekapcsolás is szívja az aksit,természetes hogy csökken a %,minél gyengébb az aku annál nagyobb %ban.

egyébként nem kell csodálkozni,az aksik kapacitása csökken idővel,főleg az okostelóké amiket sűrűn kell tölteni.

mikor a boltból kijött akkor is napi szinten érdemes volt tölteni,ha meg az előző tulaj sokszor lemerítette akkor meg pláne hogy sokat romlott az aku.

2014. jan. 26. 10:36
 2/10 anonim ***** válasza:
ezek szerint nem volt még okos telefonod, 1000 alkalmazást használ egyszerre, szerinted miért merül? Ez az okos telók nagy nagy hibája, naponta töltögetni kell őket. Menj be a menübe-beállítások-energiagazdálkodás-bővített készenléti mód. ezt kapcsold be kicsit meghosszabbítja az élettartamot. Másfelől, kapcsold ki a netet, ha épp nem használod, az is segít. Nem a telefon rossz
2014. jan. 26. 10:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem a telefon rosz,de az nem normális hogy megjövök suliból,és alig használtam egész nap,és már rakhatom fel töltőre kis idővel az után miután megjöttem.Meg most is,89%-volt most meg felment 90%-ra ezt nem értem.Meg azt sem hogy 17%-ról hogyan ugrik le 1%-ra.Ezt ti is tudjátok hogy nem normális.
2014. jan. 26. 10:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Előző telefonom,iPhone 3GS-volt.És az 2 napot is kibirt.
2014. jan. 26. 10:55
 5/10 dirtboy ***** válasza:

1-2% felugrás szokott lenni főleg ha valami aksi terhelő tevékenységet befejezel,hagyod picit pihenni és utána nézed meg.

a 17-1% nem normális de az sem hogy hagyod 17%ig lemenni.

az enyém 50 alatt nagyon ritkán van nem hogy még 17.

ha nagyon zavar,akkor vegyél másik aksit bele,nekem még nem volt xperia P-m,pontosan nem tudom milyen ütemben merülnek azok de az este 100 reggel 91% teljesen elfogadhatónak tűnik.

2014. jan. 26. 10:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Rendben,köszi a válaszokat.
2014. jan. 26. 11:02
 7/10 dirtboy ***** válasza:
a 3GS jóval gyengébb hardverrel,kisebb kijelzővel és kevesebb pixel számmal rendelkezik,tehát kevesebb energiával be érte.
2014. jan. 26. 11:02
 8/10 bamboochatheone ***** válasza:
Nagy hiba volt a kalibráló alkalmazást használni. Nekem is csinál néha ilyet a P-m. Vegyél egy Külső akksit és használd hozzá. Én is ezt tettem és így elfogadható a helyzet.
2014. jan. 27. 06:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Már megoldódott a hiba.Nem értem amúgy hogy miért nagy hiba az akkumlátor kalibráló -.-
2014. jan. 28. 14:06
 10/10 bamboochatheone ***** válasza:
Mivel gyári ROM-od van az már idővel "kitapasztalja" használat alapján az akkuhasználatot. Így nem igazán feszültségfüggő a kijelzett szint hanem időfüggő. Mivel kitörölted a battery fájlt és generáltál egy újat így megint idő kell hogy beálljon a normális lemerülési ciklus. Én is megszívtam ezzel majd android ROM-okat tesztelő barátom mesélte el hogy miért is csináltam hülyeséget.
2014. jan. 28. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!