Miért jó a gyártóknak hogy az alsó gombokat beleteszi a kijelzőbe?
Mert a gombok elhagyásával nem csupán egy problémától szabadilnak meg.
-Nem kell gombot tervezni, gyártani, beszállítani, beszerelni, ellenőrizni, nem kopik, nem ragad be, nem megy közé szennyeződés vagy víz, nem kell a szervízháttérrel számolni, készletet tartani belőle.
Mindezekért cserébe olcsóbb és megbízhatóbb.
Ezért.
Ha pl 3%-al kevesebben veszik a telefont emiatt, de 10%-al csökkennek a gyártási, szervíz, logisztikai és egyéb ezzel kapcsolatba hozható költségek, akkor a gyártó nem fog habozni a választáskor.
Ja, a design kifejezés is ide kapcsolódik. Ha a tervező egy átlumpolt éjszakát követően ilyet álmodott meg, akkor nem tehetsz ellene.
Demokrácia van.
Ne vedd meg ha nem tetszik.
Annyira lesz lehetséges a jövőben, hogy évek óta nagyon egyszerűen meg lehet csinálni.
Természetesen root kell hozzá, de milyen ember az, aki Androidos telefont nem rootol.
Root után Xposed Installer telepítése, aztán Gravitybox-ot leszeded, és akármekkorára beállíthatod a gombok méretét, akármilyen színűre, funkciójúra, több gombot is hozzáadhatsz, stb.
Attól azt a gombot még be kell szerezni, megtervezni, és még lehetne sorolni. Szóval a gyártónak mindenképp jobb az on-screen gomb.
De te amúgy is a felhasználó vagy, így nem azzal kéne foglalkoznod, hogy a gyártónak miért jó ez, hanem hogy neked mivel jobb.
Erre a válaszom:
- több gomb hozzáadható, sorrendjük, funkciójuk, ikonjuk, minden cserélhető, tehát személyreszabhatóbb (természetesen csak root után)
- ha zavar teljesen el is tüntetheted, és vagy PIE-jal vagy valami egyébbel irányíthatod (nekem pl. telefonomon teljesen el van tüntetve, és gesture-ökkel helyettesítem a gombokat. Így a kijelző teljes egészét a kép foglalhatja el, nem a navigation bar)
- változtatható a gombok elhelyezkedése, ez tabletek esetén elég jól jön, hisz a nagyobb képernyőt elég nehéz lehet átérni, így nem kell nyúlkálni a gombok után, hanem kényelmesen ott van, ahol könnyű elérni, független attól, hogy épp hogy tartod a tabletet
Fejből ennyi, de ha abszolút semmi előnye sem lenne, akkor is mindegy, undorítónak semmiképp sem undorító, amikor régen csak képeken láttam nekem sem jött be, de ha kézbe tartasz egy telefont, amin csak virtuális gombok vannak, akkor nem is foglalkozol velük, esetleg kell egy nap, mire hozzászoksz.
És még ha undorítónak is tartod, szerintem max erre lehetne azt mondani, hogy undorító:
De élőben ez sem az.
Viszont ha már átlátszó a navbar, úgy sokkal jobban néz ki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!