Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mali 400 GPU erősítése?

Mali 400 GPU erősítése?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva, ez egy szar. Harmatgyenge, szinte minden játék akadozik vele. Ezelőtt egy Adreno 205-tel szerelt telefonom volt, egymagos 1 GHz-es Qualcomm procival. És hát majdnem ugyanolyan erős volt, mint a mostani NovaThor kétmagos 1GHz-es, Mali 400-as szar. Mit lehet ezzel kezdeni?

2014. jan. 22. 19:56
1 2
 1/11 Saavedro ***** válasza:
A Mali 400 MP jó darab. A Galaxy S2-ben is az van, kb. egy Adreno 220-as szintjén van. A processzor az, ami...háááát...nem túl fényes. (persze nem egy okádék, de nem valami szuper)
2014. jan. 22. 20:16
 2/11 A kérdező kommentje:

Én nem tudom, melyik a gázabb. A processzor egy hulladék, a lehető "legkínaibb" szerintem, ami lehetett. Gyenge is, ráadásul még csak nem is lehet OC-zni. A RAM papíron 512 mb, a gyakorlatban csak 388.

Ezt eddig mind tűrtem. Azon viszont kiakadtam, hogy az ezelőtti Mini Pro-ban is 512 mb RAM volt, viszont abban minőségibb hardver, és a játékok sokkal szebben futottak rajta, mint a mostani XU-n. Ez azért érdekes, mert maga a telefon lassabb volt. Tehát az U procija mégse olyan nagyon gagyi (nyilván nem érdemes egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező Qualcommhoz hasonlítani), viszont ahol a grafikai gyorsítónak is szerepe van, ott a telefon leszerepel. Ezért gondolom, hogy a Mali 400 a probléma oka.

Egy nagyon gagyi játék volt az összehasonlítás kísérleti nyuszija. Ez a nyuszi a Hill C. Racing játék volt. A Mini Pron gyönyörűen futott, az XU-n pedig mikroszaggatások közepette fut a játék. És ez nagyon zavaró. Mert a játék fut, de mikroszaggatásokkal.

Bocsi a regényért, a lehető legjobban próbáltam leírni a problémámat.

2014. jan. 22. 20:38
 3/11 b95 ***** válasza:
nem hiszem, hogy bármit lehetne ezzel kezdeni, mivel a hardver teljesítménye fix, így max. új telót tudsz venni, vagy elviseled ami van.
2014. jan. 22. 20:42
 4/11 anonim ***** válasza:

GPU órajelét is feljebb lehet vinni, meg CPU-ét is, ehhez custom kernel kell, ezután kicsit jobb a teljesítmény, de a helyedben nem szaroznék ilyenekkel.

Ha alapból nem megy rendesen a játék, akkor ezekkel csak kicsit javíthatsz rajta.

Egy jó custom kernelt mondjuk felrakhatnál, meg egy jó custom romot, de órajelekkel inkább ne szórakozz.

2014. jan. 22. 22:52
 5/11 A kérdező kommentje:
valamilyen okból kifolyólag a custom kernelek is csak 1,1 GHz-ig engedik pörgetni a kínai csodát. A GPU-t még nem próbáltam följebb tolni. A custom romok meg olyanok, mint egy Ferrari kerekek nélkül. Jónak jó, de egyik sem az igazi. Mindnek van valami idegesítő kínja. Ráadásul egy lenyalt gyári ROM is van legalább olyan jó, mint egy custom. De ez sajnos a hardveren nem javít. :/
2014. jan. 23. 14:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Hardveren semmi sem tud javítani, csak a szoftver optimalizálásán is múlik ez az egész.

Ha már Ferrari-s hasonlattal éltél, akkor én is mondok erre egy ilyen hasonlatot: Ferrari nem ér semmit, ha rossz minőségű üzemanyagot raknak bele. Ebben a hasonlatban természetesen az üzemanyag a szoftver.

Ha a custom romok sem valami jók, az természetesen már más helyzet, ebben az esetben nincs mit tenni.

Ha rossz a hardver, akkor rossz a hardver, azon a szoftver max kicsit tud javítani, de a tényen nem változtat.

Régen nekem is egy nagyon gyenge telefonom volt, minden héten új szoftvert próbáltam ki, mindig változtattam, tuningoltam rajta, és még ha valamivel jobb is lett, attól az még szar maradt, csak a telefoncsere oldja meg igazán a problémát.

2014. jan. 23. 15:59
 7/11 A kérdező kommentje:
Én is ezt teszem. Mindenféle custom rom volt már rajta, egyik lassabb, mint a másik. A gyárit próbálom én magam optimalizálni, több-kevesebb sikerrel. A kérdés akkor merült fel bennem, mikor megláttam, hogy a processzort se lehet 1,1 GHz fölé húzni. Ez ciki. Nyilván nem várok el lehetetlent ettől a szerencsétlentől, de azért az már túlzás, hogy egy Hill C. Racing szintű játék akadozik, vagy mit csinál. Azt hiszem, ezt a hatalmas májnkráftkockák úgy nevezik, hogy low FP, vagy valami hasonló. Mert nem is igazán akadozik, mert szépen fut, csak mintha kevés képkocka lenne másodpercenként. Remélem értitek, hogy mi a bajom. :D
2014. jan. 23. 19:47
 8/11 b95 ***** válasza:
ezt úgy hívják, hogy low FPS (Frame Per Second = képkocka/másodperc), és nem csak a Minecraft-ban van ilyen (miért lenne csak ott???)
2014. jan. 23. 20:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom, marhára nem értek az ilyesmihez. Csak azt tudom, hogy átlag ember nem mond ilyesmiket. :D
2014. jan. 23. 21:02
 10/11 b95 ***** válasza:

minden létező dolog, ami képekből tevődik össze, és úgy alkot animációt, az rendelkezik képkockasebességgel.

Maga a fogalom nem földöntúli dolgot jelöl. :D

Eleve kb. minden második játéknál szóba kerül, legalábbis PC-n biztosan.

2014. jan. 23. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!