Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Kaptatok már ilyen SMS-t?

Nagynori212 kérdése:

Kaptatok már ilyen SMS-t?

Figyelt kérdés
Már második alkalommal kapok egy hosszú, beazonosíthatatlan ismeretlen számról olyan tartalmú SMS-t, hogy "Szia, hívj sürgősen". Kapott már valaki hasonló SMS-t? Tudtok erről valamit? Természetesen nem hívtam fel ezt a számot. Esetleg ez olyan, hogy pénzt vesz le a számlámról akkor is, ha fogadom az üzenetet?! Köszi a segítséget.

2014. jan. 22. 18:56
 1/6 anonim válasza:
Én még sosem kaptam, és olyan ismerősöm sincs aki kapott volna. Nem tudom, nézd meg az egyenleged hogy von-e le amikor kapsz... De az is lehet, hogy valaki nem jó számra küldi az SMS-eket, de igen, szerintem az a biztos hogy nem reagálsz rá, bármi lehet.
2014. jan. 22. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:

"egy hosszú, beazonosíthatatlan ismeretlen számról"

Ha nem vagyok indiszkrét, mi lenne az a hosszú telefonszám (küldd privát üzenetben, hogyha esetlegesen valamelyik honfitársunk tévedésből küldte volna az SMS-t, ne osszuk meg a telefonszámát a publikummal)?

"Természetesen nem hívtam fel ezt a számot."

Ne is hívd.

"Esetleg ez olyan, hogy pénzt vesz le a számlámról akkor is, ha fogadom az üzenetet?!"

Egy SMS fogadása normál esetben a küldő felet terheli a fogadót nem.

2014. jan. 22. 19:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Írd be google- ba a számot, hátha kidob valamit
2014. jan. 22. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:
0022-vel kezdődik a szám és beírtam a google-ba, de semmit nem dobott ki. A korábbi számot is beírtam akkor kidobott egy oldalt, ahol egy komment volt, aki szintén kapott egy ilyen üzenetet, annyit írt a kommentben, hogy csaló. A korábbi sms-t már kitöröltem, de nem ugyanez a szám volt, csak hasonló.
2014. jan. 22. 19:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Nóri, küldted privát üzenetben a számot, aminek az elejét - mert az a lényeges - megosztanám:

"00224703xxxxx ez a szám amiről jött az üzenet"

A 00 a nemzetközi hívószám, a 224 meg Guinea ( [link] ) országkódja. Az érdekesebb innen jön: a 703-as körzetszám valószínűleg valamilyen Internetes/VOIP hálózatba irányuló hívást jelenthet - legalábbis az ITU (a nemzetközi telekomunikációs szervezet) honlapjáról ( [link] ) ezt sikerült kibogarászni.

Az a sanda gyanúm - legalábbis ez találnám logikusnak - hogy ez valami "ingyenes" SMS-küldő rendszerről küldhették, és a küldő fél elfelejtette odaírni a saját telefonszámát. ;)

Egy másik lehetőség - ez a gonoszabb elképzelés - hogy ez a szám egy emelt díjas szám, amit ha felhívsz (majd felveszik, és valami kamu szöveggel szóval tartanak), akkor a szolgáltatód szépen levonja az egyenlegedből az emelt díj költségét (ők meg jól keresnek ezen).

2014. jan. 22. 19:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2014. jan. 23. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!