MAXIMUM 100ezer Ft-ig melyik okostelefont ajánlanád nekem? Miért azt?
23 éves lány vagyok, netezésre, kép készítésre, telefonálásra, sms-ezésre használnám. Nem vagyok jártas a mostani telefonokkal, most Nokia5230-asom van, de le szeretném cserélni egy jobbra.
Köszönöm előre is a segítséget!
Ha nem akarsz sokat költeni, akkor már 50k-tól is van jó telefon.
Pl. Sony Xperia L vagy Samsung Galaxy Ace 3.
Hardveresen elég azonosak, is már elég erős mindkettő, netezni lehet rajtuk rendesen, nem akadnak, szoftveresen is rendben van főleg a Sony, telefonálás/SMS meg alap funkció.
Kép készítés terén Xperia L elég jó, már elég szép képeket tud csinálni. Persze egy 100 ezres telefon csak jobb nála, de ha ez is elég neked akkor felesleges annyit költeni rá.
Ennél kicsit drágábban Motorola Moto G. Hardveresen a legjobb ennyi pénzért, szoftveresen még a drágább telefonokat is veri, kamerája kicsit talán rosszabb, mint az Xperia L-nek, de azért pár képet csinálni Facebookra ez is elég jó.
Még drágábban Sony Xperia SP a legjobb választás. Hardveresen megint egy szinttel erősebb, mint az előző, még nagyobb kijelző, ami netezés terén nem olyan rossz, bár lánynak lehet már a 4,3" is sok.
Kicsivel drágábban Nexus 4. Hardveresen szintén erősebb, szoftveresen meg a legjobb, csak a Nexus 5 veri ezen a téren. Kamerája és az akkuideje nem a legjobb, de árkategóriájában azért nem rossz ez a kamera, csak sokan a legdrágább csúcskategóriás készülékekhez hasonlítják. Akkuidővel nem sok mindent lehet kezdeni, ha nagyon fontos az, akkor szimplán ne ezt válaszd.
100k alatt még egy telefon jöhet szóba: Xperia Z.
Hardveresen egy-az-egyben Nexus 4, szóval elég jó, de jobb a kamerája, kicsit nagyobb az aksija, vízálló is, egyetlen nagy hátránya, hogy a kijelzője nem a legjobb. De egy Nokia 5230 után lenyűgöző lesz ez is.
Androidosok közül nagyjából ezek jöhetnek szóba, persze egy-kettőt még lehet kifelejtettem, de nagyjából azért összeszedtem.
WP8-as telefonok közül csak Nokia jöhet szóba, abból meg konkrétan bármelyik, minél drágább, annál jobb. Szoftveresen is jók, és Nokia általában elég jó kamerákkal szereli fel a telefonjaikat, pláne 100 ezer forinthoz közelítve.
Ha márkán belül akarsz maradni, akkor Nokia Lumia 920, Lumia 820, Lumia 720, L625. Ezek beleférnek a 100 ezres keretbe, és a Te kritériumaidat bőven teljesítik.
Netezni frankón lehet vele, fotózásban kiemelkedő a Nokia, a telefonálást, és sms-ezést meg minden telefon tudja.
Szia:)
Igaz nem 100E forint, olcsóbb, ahogy az első válaszoló is leírta, de Sony Xperia SP-t nagyon ajánlom én is :)
Köszönöm a válaszokat! Én is gondolkoztam az sp-n, de az nekem elég nagynak tűnik :/ kisebb telefont szeretnék. A Nokia Lumián is gondolkoztam, de az ugye windows phone és többen mondják, hogy az android jobb (de nem értek hozzá, miért lenne jobb vagy mivel tud többet egy androidos a windowsnál)
Már többször voltam bent a media marktban megnézni a telefonokat, mert nekem az is fontos, hogy külsőre is szép legyen, de nem tudok választani :/
Köszönöm mindenkinek a segítséget, hasznosak voltak a válaszok, majd még gondolkozom rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!