Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy nem androidos okostelefonr...

Egy nem androidos okostelefonra lehet androidot tenni?

Figyelt kérdés

2014. jan. 15. 18:23
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:

Az ubuntus Blackberryre lehet. De csak azért, mert az ubuntu is linux alapú.

A badás, symbianos, javás régi vasakon felejtős. WP meg Ios dettó.

2014. jan. 16. 09:35
 12/15 anonim ***** válasza:
A star 2 nem okostelefon.
2014. jan. 19. 15:22
 13/15 anonim ***** válasza:
na a 11es egy nagy droid fan .. XD
2014. jan. 19. 15:47
 14/15 Wadmalac ***** válasza:

#13: Mert? :D

Sima tényeket írtam. De ha te fel tudsz varrni egy jellybeant egy Iphone 5s-re vagy egy Lumia 520-ra, csak rajta, cáfolj meg. :D

2014. jan. 20. 07:17
 15/15 anonim ***** válasza:

#13: bár nem én vagyok a címzett, akkor pontosítsunk:

-Új BlackBerry-k nem Ubuntut futtatnak, hanem BB10-et. Ez pedig nem Linux kernel alapú, hanem QNX.

-BB10 telefonokra sem lehet Androidot tenni. Rendelkezik APK-ból BAR-rá konvertáló eszközzel (illetve 10.2.1-től már "megeszi" a natúr APK-kat is), de ennek vannak kompatibilitási problémái, limitációi (pl csak 4.2.2-vel kompatibilis, illetve a privát API-kat használó natív library-k sem mennek, bár az ilyen fejlesztők meg is érdemlik).

-nem azon múlik, hogy valamire lehet Androidot tenni, hogy Linux alapú gyári OS-t futtat. Ellenpéldát pont te adtad: Bada is ilyen... Ha van motivált csapat, jól dokumentáltak a hardverek, illetve hozzá tudnak férni a bootloaderhez, akkor tudnak portolni (példa: HTC HD2 eredendően Windows Mobile-t futtat, de WP7 és Android is elkészült rá).

2014. jan. 20. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!