A telefon gyártók fizetnek, hogy egy filmben az Ő telefonjukat használja a szereplő? Vagy ez csak véletlen?
Figyelt kérdés
Néztem egy filmet, és smsezett a csaj, és ott volt, hogy Sony felirat a telefonján Xperia telefon.
Ezért fizet a Sony, hogy a márka logó benne van a filmben, vagy ez csak annyi, hogy azt a telefont használták?
Vagy ez már szerzői jogsértés lenne?
2014. jan. 3. 21:34
1/4 anonim válasza:
Rengeteget fizetnek a reklámért.
Sőt, a Bond filmeket a Sony Pictures fizeti jó ideje, megnézheted milyen telefont használ James, és minden laptop Vaio...
2/4 anonim válasza:
Ezt úgy hívják, product placement, és nem csak erre korlátozódik. Filmekben "beszélgetős" jelenetekben háttérben gyakran látni valami reklámtáblát, cégért, akármit. Sokáig Apple számítógépeket "használt" szinte mindenki a filmekben, mostanában egyre többször látni sorozatokban MS termékelhelyezéseket (valahogy náluk mindig tolakodóra sikeredik szerintem, nem lehet nem észrevenni), és ahogy említették, 007 filmekben is elég régóta Sony cuccokat használnak.
3/4 anonim válasza:
Kiegészíteném magam annyival, hogy hazánkban is próbálkoztak ezzel (Família kft-t gyerekkoromban nem sokszor néztem, de az idegesítő ikreken kívül a fennhangon emlegetett márkák maradtak meg), de aztán be lett tiltva (pár éve megint engedélyezték).
4/4 anonim válasza:
Ezen a szinten nincsenek véletlenek :) Ha ügyesen használják, akkor nyilván elindítja a vásárlót. Pl. Sean Connery, mint James Bond 2-3x rápillant a Rolex Submarinerre és a nézőtéren John Smith hivatalnok fejében átsuhan: ha ilyen órám lenne, biztosan rám is így tapadnának a nők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!