Xperia SP melegedése ( nagymértékű ) normális?
igen, mert Sony...
le lehet pontozni, de anno az arc S-nél és a Z-nél ugyan ezt tapasztaltam (bár örültem volna, ha ez lett volna az egyetlen gond), soha többet Sony
Nekem 1 óra Temple Run 2 után is csak langyos a hátulja.
Üdv: egy Xperia SP tulajdonos.
Más márkájú telefonok is ilyenek. Sőt, jobbat mondok, egy laptop játék mellett 90 fokra is felmelegszik! Pedig azokban legalább 1 hűtőventilátor is szokott lenni, meg némi hűtőborda, sőt, üres hely is a levegőnek. Na meg hűtőcső.
Ilyesmire egy telefonban gyakorlatilag nincs hely, márpedig ha hasonló teljesítményt vársz, mint egy laptoptól - és pedig az Xperia SP igen erős vas, nekem is van egy - akkor tutira melegedni fog. A hőnek távoznia kell valahogy. Nem (csak) az akksi melegszik, hanem pl. a processzor is. Ezek nem tudnak sehova máshova távozni, mint kifelé. Muszáj, hogy melegedjen, fizikai képtelenség, hogy a mai számítógépes technológiával ne melegedjen a teljesítménnyel arányosan egy chip. Úgyhogy, minél erősebb vas a telefonod, és minél teljesítményigényesebb alkalmazásokat futtatsz rajta, annál melegebb lesz!
Ez sajna ilyen. Biztos van olyan telefon, aminek a hőelosztása jobb, de összességében az sem ad le kevesebb hőt.
Tippek, hogy kevésbé melegedjen:
- használd magas páratartalmú, hűvös, szellőztetett helységben
- vedd le a fényerőt, hangerőt, ha nem kell wifi és telefonhálózat, akkor tedd repülőgépes módba
- törölj le minden alkalmazást, ami fölöslegesen elindul, és zabálja a memóriát meg a processzort
- ha rootolt telefonod van, korlátozd a processzor teljesítményét
- olyan alkalmazásokat használj, amelyek kevésbé terhelik a telefon erőforrásait
- ne használd pár percnél hosszabban játékra - a melegedés ebben az esetben természetes
- ne a zsebedben tartsd, ha meleg, hanem táskában, vagy pedig vegyél hozzá egy tokot, ami picit lassabban adja le a hőt, de azért nem fűti halálra
Az erős telefonok véghajtásánál természetes a nagy hő.
Vegyél gyengébb telefont, vagy a procit vedd le kisebb mhz-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!