Milyen aktuális okostelefonok vannak GPS-szel?
Én nemrég néztem egy mobilos oldalt, ahol a különböző okostelefonok vannak adatlappal ellátva fenn. Eddig mindegyik típusnál csak a-GPS-t láttam, nem "sima" GPS-t. Lehet, hogy tévesen tudom, de az én értelmezésem szerint az a-GPS az "nem igazi" GPS, mivel kell hozzá folyamatos Wifi/adatkapcsolat.
A Nokia Lumiák, amiket itt felsoroltatok az előbb, mennek adatkapcsolat nélkül(!), offline is?
Nekem Samsung Galaxy Mini 2-m van, a felsoroltak közül minden benne van, és tökéletesen működik, pedig nem egy számítógép erősségű készülék. Android 2.3.6-os rendszer fut rajta, elvileg egy Jelly Bean-t, vagy egy ICS-t nem bírna el (Android 4).
RAM: 512 MB
CPU: 800 MHz
A WiFi működik szépen, a GPS jel max. 5 mp-be telik (nagyon ritkán tart tovább) hogy megtalálja a helyzetemet 2 méteres pontossággal.
Navigációs szoftverként a Navigon-t használom, amit a neten könnyen megtalálsz .apk fájlkiterjesztéssel, és ingyen le is tudod tölteni. Én csak autóban használom, mert gyorsan meríti a telefont, de kb. 8 órán keresztül így is működik vele a telefon. Autós töltőt már 1000 Ft-ért is találsz a Tescoban. Egyébként az akksija elég erős, egy hétig is képes lenne elvinni a telefont, de én sokat használom. Az akksi jelző ikon elég pontatlan, de egy egyszerű alkalmazással kiírható az állapotsávra a százalék.
Memóriája bővíthető 32 GB-ig, de az alkalmazásoknak nem lesz rá szüksége. Az alap memória 4 GB-os, ebből 1 GB-hoz nincs hozzáférésem, mert a rendszer használja, még 1 GB-ra telepíti az alkalmazásokat (nekem kb. 50 alkalmazásom van), és 2 GB szabad hely van, amire képek, zenék, videók, dokumentumok, stb. mehetnek.
A kamerája 3,2 Megapixeles, viszonylag jó minőségű képeket készít (világosban), vaku és fókuszálási lehetőség sajnos nincs rajta, ezt a kettőt hiányolom. Gyorsan készíti el a képeket, de azért nem árt megtámasztani a kezeket, mert beremeghet a kép egy kicsit.
Nagyjából ennyi, egy éve használom, azóta semmi baja sem volt. nem csúcskategóriás készülék, de nekem elég. 32000-be került a Telenornál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!