Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Xperia Z vs Nexus 4?

Xperia Z vs Nexus 4?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb?
2013. dec. 2. 21:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Z
2013. dec. 2. 22:03
 2/9 anonim ***** válasza:
A Z jobb, ha az lenne a kérdés, hogy Z vs Nexus 5, akkor más lenne a vélemény, de így Z :D
2013. dec. 2. 22:23
 3/9 anonim ***** válasza:
nem hasonlithato ossze a ket telo,igy a Z
2013. dec. 2. 22:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Mért is jobb az Xperia Z???

A Nexus 4 mégis csak a google referencia telefonja aki fejleszti az androidot!

2013. dec. 3. 00:38
 5/9 Wadmalac ***** válasza:

"A Nexus 4 mégis csak a google referencia telefonja aki fejleszti az androidot!2

Hurrá. Ettől legfeljebb állati jól van rá optimalizálva az android. De az a hardver-hiányosságokon nem segít. :)

2013. dec. 3. 07:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is Nexus 4-et mondom.

Hardveresen ugyanaz a két készülék, és néhány dologba jobb is a Z, de ha az a néhány dolog nem fontos, akkor Nexus 4.

Amiben jobb a Z:

- jobb kamera

- por és vízálló

- magasabb felbontású kijelző (viszont sima TFT, ráadásul abból is a rosszabb fajta)

- LTE

- nagyobb aksi

Ezek közül csak a nagyobb aksit hiányolnám a Z-ből.

És akkor nézzük meg a Nexus 4 előnyeit:

- jobb kijelző (hiába az alacsonyabb felbontás)

- és ahogy már írták, a Google referenciakészüléke. Ez ezer apró dologgal jár, pl:

1) elsőként kapja meg az Android frissítéseket. Nexus 4-et már 4.4 fut, Z is megkapja majd, de csak hónapok múlva lesz rá elérhető

2) tovább lesz támogatva. Igaz, 1 évvel korábbi készülék is a Nexus 4, de még így is valószínűleg tovább fogja megkapni a frissítéseket, mint a Z

3) vanilla (stock) Android, mindenféle módosítgatás nélkül. Igaz, ha már módosítgatás, akkor a Sony a legjobb, mert nem módosít annyit, mint HTC a Sense-sel vagy épp Samsung a TouchWiz-zel, de jónak akkor sem mondanám, mondjuk úgy, hogy a sok rossz közül a legkevésbé rossz a módosítgatása. De a gyárihoz képest rosszabb, bár ez csak szoftver, szóval könnyen meg lehet változtatni.

4) Nexus 4-nek jobb a "nem-hivatalos támogatása". Azaz XDA-n meg mindenhol többen foglalkoznak vele.

Kb ennyi lenne. Egyikkel sem fogsz rosszul járni, de egyik sem tökéletes, hatalmas hibája egyiknek sincs, nem tudom írtam-e már, Z legnagyobb hibája a kijelzője, Nexus 4-é meg az üzemideje, de kb egy szinten van a Z-vel etéren.

2013. dec. 3. 14:56
 7/9 Wadmalac ***** válasza:
Igazságos összevetés volt. Csak mások a szempontjaink. Én a felsorolt Z előnyök miatt vagyok Z-s. :)
2013. dec. 3. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát igen, különbözőek az emberek igényei, és nincs olyan telefon, amelyik minden ember igényét ki tudná elégíteni, de szerencsére van miből választani.

2013. dec. 3. 18:29
 9/9 anonim ***** válasza:

# 5

Hardveres hiányosságok? :D

2013. dec. 8. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!