Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Okostelefonon infravörös port?

Okostelefonon infravörös port?

Figyelt kérdés
Nézegettem az újabb androidos telókat, és láttam hogy a Samsung Galaxy S4-ben, LG G2-ben, Xperia ZL-ben, és talán néhány más telóban is van már infravörös port, amivel a távirányítók is működnek, viszont pl egy Sony Xperia Z1-ben nincs. Arra lennék kíváncsi, hogy távírányító 'helyettesítésén' kívül, van bármi haszna? Megéri ez alapján dönteni a Sony Xperia Z1, Samsung Galaxy S4 és az LG G2 között? Ti melyik telefont választanátok? Nem feltétlenül ár alapján, de azért számít az ár/érték arány is. Köszönöm a válaszokat előre! :)
2013. nov. 21. 13:32
 1/7 Wadmalac ***** válasza:
81%

"távírányító 'helyettesítésén' kívül, van bármi haszna?"

Az ég egy világon semmi.

A bluetooth bevezetése előtt az infra volt az egyetlen szabványos, drót nélküli, telefonokon alkalmazott adatátviteli módszer, addig volt értelme.

Aztán jött a bluetooth és teljesen okafogyott lett az IR port.

Aztán megjött a wifi, azóta megjött a direkt wifi kontakt is (router nélkül 2 telefon közt), ehhez képest a BT is csigalassú, ha nem lenne piacon még kismillió BT-os periféria, a kékfog is kihalna holnapra.

Az új telefonoknál csakis a távirányító miatt került be az IR, nem sok értelme van azon kívül, hogy plusz egy sor a reklámanyagon. :)

2013. nov. 21. 13:51
 2/7 anonim válasza:
Nincs más értelme, de hasznos szerintem. Nekem galaxy note 3 telefonom van és samsung alkalmazással jó midnenhez HIFI, légkondi, tv... jól el is lehet vele szórakozni előadáson kapcsolgatni vele dolgokat szivatni a tanárt stb.. :D
2014. okt. 15. 20:41
 3/7 anonim válasza:
Mi annak az alkalmazásnak a neve, amivel irányítani tudsz eszközöket?
2014. nov. 28. 15:38
 4/7 riposzt válasza:
Nekem egy régi problémámat oldotta meg mert egy elég drága készülékem sérült (és szinte beszerezhetetlen) távirányítóját váltotta ki.
2017. jan. 2. 11:18
 5/7 Wadmalac ***** válasza:

Nekem a G4-en van, tényleg semmire nem jó a távirányító funkción kívül, de az jól működik.

Mindenesetre azért egyértelműen kényelmetlenebb használni, mint az adott kütyü saját távirányítóját. Már ha az kéznél van.

2017. jan. 2. 12:45
 6/7 anonim válasza:

Sziasztok. Esetleg még infar füleshez jó lehet?

[link]

2021. jan. 25. 15:57
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Nekem eddig akárhány telefonom volt, amin volt IR port, egyik sem kínált fel eszköz-párosítást, csak alkalmi adatküldést és -fogadást.

Talán létezik olyan app, ami ilyen hang-streamre is rá tud venni egy infrás telót, én még nem láttam.

2021. jan. 26. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!