Okostelefonon infravörös port?
"távírányító 'helyettesítésén' kívül, van bármi haszna?"
Az ég egy világon semmi.
A bluetooth bevezetése előtt az infra volt az egyetlen szabványos, drót nélküli, telefonokon alkalmazott adatátviteli módszer, addig volt értelme.
Aztán jött a bluetooth és teljesen okafogyott lett az IR port.
Aztán megjött a wifi, azóta megjött a direkt wifi kontakt is (router nélkül 2 telefon közt), ehhez képest a BT is csigalassú, ha nem lenne piacon még kismillió BT-os periféria, a kékfog is kihalna holnapra.
Az új telefonoknál csakis a távirányító miatt került be az IR, nem sok értelme van azon kívül, hogy plusz egy sor a reklámanyagon. :)
Nekem a G4-en van, tényleg semmire nem jó a távirányító funkción kívül, de az jól működik.
Mindenesetre azért egyértelműen kényelmetlenebb használni, mint az adott kütyü saját távirányítóját. Már ha az kéznél van.
Nekem eddig akárhány telefonom volt, amin volt IR port, egyik sem kínált fel eszköz-párosítást, csak alkalmi adatküldést és -fogadást.
Talán létezik olyan app, ami ilyen hang-streamre is rá tud venni egy infrás telót, én még nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!