Xperia Z, Link2SD és második SD partíció használata?
Megpróbáltam az Xperia Z-n a Lin2SD használatát, mivel a belső memória 16 GB-os mérete ellenére is kezd szűkössé válni.
Az xperia telefonokhoz találtam egy leírást, ami tökéletesen megfelel az eddigi tapasztalatomnak, ugyanúgy a Minitool Partition Wizarddal megcsináltam az SD-n a 2 FAT32 partíciót, amiből természetesen a Windows csak egyet, a pirmary-t látja.
A Link2SD indítása után viszont jött egy írási hiba üzenet, a telefon egyáltalán nem látja az sd-t és/vagy (mikor hogy) a beállítások tárhely menüpontja leáll hibaüzenettel, ha recoveryben mountolom az SD-t, akkor sem látja se a Windows, se a Minitool (pedig neki kötelessége lenne). Szóval telefonon keresztül teljesen halottként viselkedik az SD. Kártyaolvasóból még nem néztem, onnan tutira működni fog, és vissza is tudom majd állítani 1 partíciósra, de igen jó lenne használni a 2. partíció lehetőségét az appok áthelyezésére. A Z a 4.2-vel csak a belső tárhelyre átrakást engedi, azal meg sokkal nem vagyok előrébb.
AZ xda developers oldalán megnéztem, gyakorlatilag minden Z tulajdonos ugyanezzel a problémával szembesül, sőt sokaknál még bootloopoot is okoz a 2 partíciós kártya, az összes többi Xperia telón működik a 2 partíció + Link2SD megoldás.
Tulajdonképpen a kérdésem az lenne, hogy tud-e már valaki megoldást a gondra, megoldást az appok SD-re költöztetésaére, vagy kénytelen leszek reménykedni, hogy a 4.3 vagy 4.4 fejlesztői már gondoltak erre a hiányosságra.
Ez már kipróbálva Z-n?
Mert a többi Xperiánál állítólag a legbiztosabb, ha mindkettő partíció FAT32.
Z-ig bezárólag mindegyik,ami x8 utáni.
Szerintem a 4.2 a fő hunyó.
Na csak hogy le legyen zárva.
4.4.4 Existenz 3.0 főzött rom alatt, ketté particionált SD-vel (FAT32/Ext2) működik a Link2SD linkelése.
Kb. másfél GB belső tárhelyem szabadult vele.
Már csak egy olyan megoldás lenne még jó, amivel a RAM-ot tudnám virtuálisan bővíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!