Szerintetek Prestigio 5300Duo, vagy Prestigio 5044 Duo jobb?
Hát már az 5" is egy "tepsi"
Az IPS kijelző meg jobb.
- Illetve az 5044-nek jobb a felbontása 720x1280 vs 480x854,
- más a proci is (Bár nem tudom, hogy az ARM cortex, vagy a qualcomm a jobb.)
- Az Oprendszer sem ugyanaz (4.2 és 4.1)
Az előlapi kamera is jobb (2.0 MP és 1.2MP)
- Az 5300 -nak jobb a Bluetooth modulja (Bluetooth 4.0 + HS)
- A Network kártyájuk sem ugyanolyan.
- Az 5044-ben Proximity Sensor, G-Sensor, E-Compass, Light Sensor van, míg az 5300-ban G-Sensor, Gyroscope
- Az 5300 2mm-el hosszabb és 10g-al nehezebb
- illetve az 5300-nak egy pindurkával (+100mAh) jobb az akkuja.
forrás: [link]
Tehát nem csak a kijelző a különbség.
De, mindezek csak megerősítik, hogy az 5044 a jobb.
Megjegyzem, hogy év elején vettem egy 4322-t, és meg vagyok vele elégedve, így tudom ajánlani a márkát. ;)
Proximity Sensor, G-Sensor, E-Compass, Light Sensor
Konkrétan ezekre gondoltam.
Proximity Sensor: Közelség érzékelő; Alkalmazása: pl.: ha a füledhez teszed a telefont lekapcsolja a kijelzőt. [link]
G-Sensor: más néven Accelerometer azaz gyorsulás érzékelő; Alkalmazása: pl.:Játékoknál a telefon döntögetésével, rázásával tudsz vezérelni.
E-Compass: iránytű; Alkalmazása: szerintem tudod. De a lényeg, hogy a az G szenzorral kombinálva kiváltja a giroszkópot, de nem annyira pontos. Bár egy mobiltelefonba, szvsz elég.
Light Sensor: Fényerősség (LUX) érzékelő; Alkalmazása: Pl.: A külső fényerősséghez képest beállítja a kijelző háttérvilágításának erősségét.
Gyroscope: giroszkóp (szvsz ennek nincs magyar neve talán 3 dimenziós forgásszög meghatározó vagy orientáció szenzor, de nem akarok nyelvújító lenni. XD) Alkalmazása: Szintén játékoknál a telefon döntögetésével tudsz vezérelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!