Minek az az okostelefon?
Hogy én is menő legyek miatta, és én is fényképezzem magam a tükörbe, meg előjöjjenek a hiperaktív hajlamaim, és én is örömtáncot járjak, hogy nekem milyen vagány telefonom van?
Az a baj, hogy már 10 ezrekért lehet kapni, és viszik, mint a cukrot. És a legnagyobb baj, hogy tükörben fényképezik már vele magukat a 40-50 évesek is, ami mell és bugyi villantással jár.
"..Milyen terminológia szerint?.."
Bunkófon. A 90-es évek végén volt általános megfogalmazás, amikor mobilja (a költségei miatt) főleg a suhogó joggingos tahóknak volt. Ha valaki akkor volt 20+ éves vagy nem burokban élt, akkor az ismeri ezt az időszakot.
"..Én használom a karórát a mobil mellé is..."
Az emberek 90% viszont nem, innentől igaz az állítás.
"..Úgy tudtam, hogy a mobilinternetért fizetni kell..."
Ha az alapdíjas wifi hálózaton van a két fél, akkor a telefonálás nem jelent többlet költséget. Ha mobilnetről megy, az előfizetési csomag kérdése, de 3-6Ft/perc díjról beszélünk és ez másodperc alapú! Ez komoly költség megtakarítás. A szöveges üzenet meg szinte kimutathatatlan költségű.
"Nekem filmnézéshez kicsi, egy mozivászonhoz mérten – persze. :)"
Mivel a téma a vonatozás közbeni filmnézés volt így azt hiszem a TV méretű kijelző felejtős lenne.
"..Miért van az, hogy pld. metrón ülnek az emberek és mindenki a telefonját bújja? Tudom; fb, net, chat… de nem tűnik egy intelligens dolognak. Vagy csak nekem nem az? .."
Én ilyenkor sokszor dolgozom a mobiltelóval, vagy könyvet olvasok, esetleg tanulok. Az okos telefon egy eszköz, amit lehet jól és rosszul is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!