Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi a különbség az IPS LCD,...

Mi a különbség az IPS LCD, TFT, Super Amoled kijelzők között?

Figyelt kérdés
Szerkezetileg is, de legfőképp a szemmel érzékelhető eltérések érdekelnek.

2013. okt. 17. 14:44
1 2 3
 1/22 dirtboy ***** válasza:
95%

IPS szép színek,egész jó fekete,jó betekintési szög

IPS plusz ugyan ez csak kevesebb réteg van,így valamivel jobban látni napfényben

LCD halványabb színek,gyenge betekintési szög,fekete csak szürkés,fehér nem elég fehér

super amoled túl színes,túlszaturált,fekete tényleg fekete

super LCD hasonló az IPS-hez.

triluminos elvileg szintén IPS szint.

2013. okt. 17. 15:01
 2/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :)

És miért nincsenek néhányan megelégedve a Sony TFT képernyőivel? Egy-két helyen olvastam, hogy a Sony mellélépett a TFT-vel. Pontosan miért?

2013. okt. 17. 15:21
 3/22 anonim ***** válasza:
96%
Gyenge betekintési szög, esetekben fényerő .
2013. okt. 17. 16:17
 4/22 dirtboy ***** válasza:
89%

meg a szín is mint írtam

nekem ips pluszos kijelzőm van,true hd felbontású,mellé raktam egy xperia z mellé és egyszerűen a z egy sz ar volt hozzá képest.

/hozzá teszem előtte Z-t akartam,minden vágyam az volt/

a tft lcd már egy elavult típus nem képes arra a megjelenítésre mint az ips vagy a szuper lcd,ezt a sony is felismerte már és elkészítette a triluminos kijelzőt.

2013. okt. 17. 16:23
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
az a baj, hogy a triluminos még csak a csúcskészülékeiben van. a középkategóriába , felső középkategóriába luxus betenni
2013. okt. 17. 16:24
 6/22 A kérdező kommentje:

Értem. ÉS ez a TFT ez mennyire zavaró? Zavaró egyáltalán? Engem nem kifejezetten érdekel, hogy nem 100% fekete a fekete, meg az sem, hogy egy Amoled kijelző mellett gyengébbek a színek. De hosszútávon zavar? Lenne vágy egy jobb kijelzőre?

Azért a hülye kérdés, mert készülök új telefonra váltani, és most LCD LED-es a kijelző. Ezzel meg vagyok elégedve teljes mértékben. Csak a Sony nem teljesen hűséges ehhez.

2013. okt. 17. 18:41
 7/22 dirtboy ***** válasza:

/LCD LED-es a kijelző. Ezzel meg vagyok elégedve teljes mértékben. Csak a Sony nem teljesen hűséges ehhez./

ezt nem értem,pont hogy ilyen van a sonykban.

ha régi telóról váltasz akkor meg leszel elégedve vele de szerintem ez nem valami jó gondolkodás mód ezért nem is ajánlom.

érted minek beérni a rosszabbal mikor lehetne jobb is.

egyébként melyik típus van kinézve?

2013. okt. 17. 19:08
 8/22 A kérdező kommentje:

"ezt nem értem,pont hogy ilyen van a sonykban. "

Akkor végképp nem tudom. :D Xperia Miniről váltanék (aminek a betekintési szöge majdnem 180°-os, minden irányból).

A kinézett telefonok:

Xperia Z, ZR, ZL, SP. Ezek között vacilálok, nemigen tudok dönteni. :D

2013. okt. 17. 20:28
 9/22 anonim ***** válasza:
a Z1 nem fér már bele? az lenne az igazán jó választás
2013. okt. 17. 20:45
 10/22 dirtboy ***** válasza:

a felsorolt telefonokban egyforma kijelző típusok vannak csak a méretei és a felbontása tér el.

ha ezek az esélyesek akkor kár a kijelző típusokkal foglalkozni,akkor lenne értelme ha nem csak tftseket néznél.

2013. okt. 17. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!