Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone 5S Amerikából. Adómente...

IPhone 5S Amerikából. Adómentesen lehetséges?

Figyelt kérdés

Érdeklődnék, hogy van-e köztetek olyan, aki személyesen (vagy pl.: az ismerőse) vásárolt már magának iPhone-t, az Amerikai Egyesült Államokban, majd azt repülőn haza is hozta.

Ezt azért kérdezem, mivel az egyik barátom utazik ki Amerikába egy kis időre és azon töprengek, hogy vásároltatok vele egy független iPhone 5S-t, egy hivatalos Apple Store-ban, amit azután repülőn haza is hozna. Viszont a NAV honlapján láttam, hogy 430 euro érték fölött a termék vám- és adóköteles (és ugye sajnálatos módon az 5S ezen értékhatár fölé esik).

A kérdésem az lenne, hogy mennyire igaz az a mende-monda, hogy ha a készülék ki van bontva, illetve be van kapcsolva, akkor nem esik vámeljárás alá?

2013. okt. 8. 17:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jelen!

De ez jo par eve volt, amikor meg volt JFK BUD jarat es epp nem volt nalam semmi szajre. Csak atlapoztak a ruhakat, csokikat es mehettem tovabb.

2013. okt. 9. 08:14
 12/12 anonim ***** válasza:
De már jó ideje nincs közvetlen járat USA-ból Magyarisztánba (és a New Yorki is csak időszakos volt) . Én Liszabonba és Frankfurtba érkeztem eddig és mindig csak legyintettek,hogy mehetek .. Itthon meg zöld folyosó és csókolom :) Persze nem lehetetlen,hogy kiszúrnak valakit,de senkitől nem hallottam az elmúlt 3-4 évben,hogy vámolták volna .
2013. okt. 9. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!