SOS, PUK kódot honnan lehet megtudni?
Tegnap kirándulás közben a zsebemben sajnos párszor rossz PIN kód nyomódott be a telefonomban, így már csak PUK kóddal lehet feloldani, és már nincsen meg az a nagy kártya, amiből ki kellett törni a SIM-kártyát, így nem is tudom a PUK kódot. Egyébként az előfizetői szerződés, a készülék eredeti doboza minden egyéb papírral, így az IMEI szám is megvan.
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy testvérem adta nekem a telefont, és ő most utazott ki az USA-ba egy hónapra, és mivel az ő nevén van a telefon, én hiába megyek be a szolgáltatóhoz, csak írásbeli felhatalmazással adnának ki bármilyen adatot, vagy segítenének reset-elni.
Szóval a kérdés: nincs valami módja, hogy a IMEI szám alapján, akár online, a szolgáltató oldalán, vagy ilyesmi, le lehessen kérni a PUK kódot? Vagy bármilyen egyéb módszer arra, hogy megtudjam? Esetleg a telefonon valami factory reset, ami visszaállítja abba az állapotba, ahol csak a PIN-t kell megadnom, és használható a telefon? (A PIN kódot tudom)
Ja, a telefon egyébként egy Sony Xperia Arc S.
"csak írásbeli felhatalmazással adnának ki bármilyen adatot"
Viszel magaddal egy ilyet és kiadják, ez nem olyan bonyolult.
Szia!
Imei/stb nem befolyásolja a pin/puk kódokat.Ezek a SIM kártya kódjai melyeket valóban csak a SIM tulajdonosa tud kikérni a szolgáltatótól.
"Viszel magaddal egy ilyet és kiadják, ez nem olyan bonyolult."
Leírtam, hogy a telefon tulaja az USA-ban van, így nem kivitelezhető ez olyan egyszerűen.
"Telefonon is megkapható ha a telefonos bejelentkezéshez szükséges jelszóval tudja azonosítani magát a telefonáló."
Köszi, ezzel megpróbálkozok.
"És? Beszélsz vele hogy hozzájárul? Igen. Tehát beviszel egy ilyen papirt amire a szolgáltató vágyik, ennyi."
Lehet, hogy számodra újdonság, de van egy olyan dolog, amit úgy hívnak, hogy aláírás. És a szolgáltatónak egy előfizető által aláírt meghatalmazás kell, mert ha nem így lenne, akkor bárki bemehetne egy papírral, hogy meghatalmazták erre meg arra.
És újfent emlékeztetnélek rá, hogy a testvérem, aki az előfizető, az USA-ban van. És ha hiszed, ha nem, nem olyan hosszú a keze, hogy átnyúljon az óceánon, és aláírjon nekem egy meghatalmazást. És nem, nekem sem olyan hosszú a kezem, hogy átnyújtsam neki a papírt az óceán felett aláírásra. Egy opció lehetne a meghatalmazás postázása, de az drága, és sokáig is tart, nekem meg holnap szükségem van a telefonra. Remélem, már érthető, mert ennél jobban nem tudom elmagyarázni.
Egyébként felhívtam őket, megkérdeztem, elfogadnak-e scanelt meghatalmazást, azt mondták, nem,
de a #4-es válaszolónak külön köszönöm a tippet, mert telefonon azonosítottam magam az ügyféljelszóval, így az ügyfélszolgálatos megadta a PUK kódot, úgyhogy megoldódott az ügy.
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Dehogyis, ez nem az FBI. Meg kételkednek (miért?) felhivják tesód: - Igen, az én engedélyem. és slussz.
De ha már megoldódott tökmind1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!