Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Yodafonosok! Mit lehet tenni...

Yodafonosok! Mit lehet tenni ha ellopott személyi igazolvánnyal előfizetéses telefonokat vásárolnak? Sürgős

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek ellopták a táskáját. Bejelentette egy hónapja, de csak két hete tiltották le. Most kapott számlát több tíz ezer forintról. Szólt a rendőrségnek, de a mobilszolgáltató nem hajlandó együtt működni. Nem adnak ki telefonszámot és semmilyen adatot arról, hogy ki kötötte a szerződéseket. Arra gyanakszik az igazolvány tulajdonosa, hogy belsős ember lehet. Van itt olyan, aki meg tudja mondani, hogy jelen esetben mit lehet tenni?
2009. nov. 8. 16:16
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Ha az ellopás után bejelentetted a rendőrségen amiről van hivatalos papírod akkor tudod bizonyítani, hogy a vásárlást nem te csináltad. Másképp neked kell kifizetni.
2009. nov. 8. 20:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen ez így van. De nem értem. Ha ellopták a személyiét gondolom a lakcímkártyát is. De azért melyik vodafonos olyan hülye hogy nem néz rá a fotóra hogy nem az van rajta mint aki ott áll előtte.
2009. nov. 15. 20:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok amúgy én vodafonos vagyok de az hogy a yodafonosoknál hogy működik azt nem tudom XDDDDDDDDD
2009. nov. 15. 20:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem derül ki, hogy mit tiltottak le 2 hete... Személyi igazolványt nem tiltanak le, hanem elkezdik körözni, de ettől függetlenül tudhatja használni a bűnöző! A mobilszolgáltató magánszeméllyel nem fog együttműködni (mivel nem is teheti adatvédelmi okokból!) A rendőrséggel viszont együtt fog, de erről nem fogsz értesülni, majd csak a nyomozás lezárulása után amikor is lehetőséged lesz (amennyiben kéred) a nyomozás során keletkezett dokumentumokba betekinteni! Ha az első "bűnözői" vásárlás előtt bejelentetted az okirat eltűnését abban esetben téged anyagi felelősség nem terhel ne aggódj.

Laci

2009. nov. 15. 20:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Azért nem írtam Vodafone-t, mert már nem tudom mit szabad itt kiírni meg mit nem. Bocs a fogalmazásárt, akkor a körözést adták ki. A szolgáltató pedig a rendőrségnek nem hajlandó adatot kiadni. emiatt írtam ki a kérdést, mert hát az okés, hogy magánembernek nem. Bár mondjuk azért az nekem kissé fura, hogy az ember nem tájékozódhat arról, hogy a saját nevén milyen számú sim-kártyák vannak.
2009. nov. 15. 20:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha ellopják az igazolványodat, azonnal rendőrségnek szólni, ami utánna történik az igazolvánnyal nem a te sarad!
2009. nov. 16. 09:24
 7/8 anonim ***** válasza:

" ... a szolgáltató pedig a rendőrségnek nem hajlandó adatot kiadni...."

Na azért ez nem egészen van ám így :) Nehogy már a rendőrség megkeresésére BÁRKI ne legyen hajlandó együttműködni ?! Szerinted meddig tevékenykedhetne nálunk egy ilyen cég ?

Ha az illető, akinek elveszett az igazolványa, avagy ellopták, és ezt tudja is igazolni, semmiféle tartozásra nem kötelezhető ami az elvesztett, ellopott iratból fakad.

A Vodafone és bármelyik szolgáltató köteles meggyőződni arról, hogy a szerződő fél érvényes papírokkal igazolja magát. Ha az azonosítás nem egyértelmű, megtagadja a szerződéskötést pont ezek miatt.

Különben kisit érdekesen fogalmazol: "Nem adnak ki telefonszámot és semmilyen adatot arról, hogy ki kötötte a szerződéseket. Arra gyanakszik az igazolvány tulajdonosa, hogy belsős ember lehet." Nyilván belső ember a szerződést kötő! Jól néznénk ki, ha nem a vodafone alkalmazottja kötne velem szerződést amikor vásárolok mondjuk egy előfizetést tőlük ...

És hogy a kérdésre válaszoljak, semmi teendő nincs, mert ha perre kerülne is sor, az elvesztés, lopás tényét igazolva nincs az a bíróság aki helyt adna a behajtásnak ilyen esetekben. Persze megtehetnéd, hogy felhívod a vodafone szíves figyelmét ama tényre, miszerint az az igazolvány nem a tied többé, de azért minden létező helyre beballagni és ezt elmondani avagy telefonálgatni és elmondani nem várható el senkitől sem. Ha jön bármi hogy fizess, mondd hogy bocs nem én voltam, itt a papírom ni, hogy ellopták, köszi, nem fizetek, viszlát ... Ennyit tehetsz

2009. nov. 16. 13:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezért írtam ki a kérdést mert én sem akartam elhinni hogy ezt megteheti a szolgáltató büntetlenül. A rendőr mondta az igazolvány tulajdonosának,hogy "látja, mindig a rendőröket szidják,pedig így aztán nehéz tovább haladni". Azt a belső emberes dolgot pedig úgy értettem,hogy valószínűleg nagyon jól tudta az ügyintéző,hogy lopott az igazolvány,tehát nyilván ő is benne van a "buliban". az okés hogy pénz nem hajtható be szegény megkárosítotton,de ha nem lenne ilyen idióta a cég,akkor az üzletek belső kamerái(azok felvételét is szerette volna megkapni a rendőrség) és a vásárolt sim kártyák alapján meg tudnák találni a tolvajt.
2009. nov. 16. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!