Van mód, hogy csak akkor menjen a FB Messenger, amikor én akarom?
Csak mert engem mondjuk idegesit, hogy mindent helyettem akar a teló csinálni, és unom, hogy számontartaná mindig, hogy hol vagyok. A Facebook Messenger meg egy vicc, az összes Facebook appal egyetemben, mert mindegyik serviceként megy a háttérbe és be se lehet zárni.
Ha nem akarom használni, akkor mindig ki kell lépjek belöle, és ha vissza akarok lépni, akkor megint be kell irnom a bejelenetkezési adataimat.
Miért nem lehetett ezt ugy megcsinálni, mint a Gtalk csetnél? Ott ki be lehet lépkedni, én mondom meg mikor menjen a cset és mikor ne.
Most el kéne dönteni, hogy az androidba a Google van beleintegrálva vagy a Facebook is mostmár? Vagy csak szimplán számon akarják tartani az embereket? Mert még az értesitéseket se kapcsolhatom ki teljesen, hanem azt hiszem 1 nap után visszakapcsolja! És mégis milyen jogon? :O
Szóval lenne valami app, ami automatikusan kitölti a Messengerhez hasonló programoknál a bejelentkezési adatokat? Esetleg ki is jelentkeztet 1 gombnyomásra?
És most őszintén, neked mi beleszólásod van abba, hogy barátnőd az ő saját telefonján milyen alkalmazásokat telepít?
Egyelőre a te hozzáállásoddal van a baj, ezzel az "én tudom a frankót, mindenki más h*lye" mentalitással.
Mellesleg nem akarok személyeskedni (de ha már elterelted a témát ezen irányba), pont az beszél a másik mentalitására, aki a gonosz plázaépítő cégektől retteg, amiért be van jelentkezve a messengere? :D
Tudatosuljon már benned, hogy nem körülötted forog a világ.
Meg az is, hogy attól, mert valaki feltelepít valami alacsony hasznosságú vacakot, attól még ő nem h-lye.
Én segiteni akartam neki, aztán mégis én lettem a hülye.
Ja és amugy a informáciokövetésröl meg csak annyit, hogyha odairnák konyhanyelven, hogy "szia, minden üzenetedet tároljuk és azt is, hogy merre jársz, ezzel legyél tisztában, mikor használod a telot"
Tudod mi lenne, ha ezt igy mondjuk hangosan felolvasná a telo és át se lehetne ugrani?
Az lenne, hogy az emberek tömegei vernék a hisztit, hogy öket aztán ne kövesse senki!
De mivel el se olvassák, amibe beleegyeznek...nem is érdekli öket az az igazság.
Én régen használtam ilyen app killert, ami egy widget volt, és ha megnyomod akkor lelövi a futo appokat. Most viszont, hogy uj telot vettem, amin már android 4.1 van, adtam egy lehetöséget, hogy bizonyitson az állitolag fejleszett memóriakezelés. Szóval hagytam, hogy magától intézze a dolgokat. Eredmény: telefon igen hamar belassult.
Ugyhogy ment is vissza az app killer. Kilövöm az appokat, és megy minden szépen gyorsan.
Persze lehetne futni rögtön a boltba quadcore telefonért, és azon már hátha elfut a háttérbe a sok felesleges vacak és megkimél a kényelmetlenségtöl, hogy nekem foglalkozni kelljen egy widget nyomogatásával.
Barátnőd reakciója részben érthető. Szerintem te se szeretnéd, ha más akarná megmondani, hogy mit és hogy használj a telódon. Mint ahogy én se szeretném, ha más mondaná meg.
Az Android memóriakezelése meg nekem se tetszik. De ez van, ilyenre írták meg, sajnos el kell fogadni. Amikor először találkoztam Androiddal, nem kissé lepődtem meg, hogy az oprendszer az egyik legalapvetőbb funkciót (program bezárása) sem valósítja meg. De nincs mit tenni, ez a rendszer ilyen. Informatikához teljesen h*lyéknek készült, akiknek még a program bezárása is gondot okoz.
Hogy mi lenne, ha nyomatékosan közölnék minden felhasználóval, hogy miket tárol el róluk a rendszer? Tévedés, hogy senki nem használná. Lenne 1-2%, aki betojna, de a nagy többség ugyanúgy használná. Az emberek egy jelentős része már így is tudja, hogy mi mindent eltárolnak róla, mégis használja. Nem kell messzire menni: te is használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!