Mi a különbség a mobiltelefon unlock és a függetlenítés között?
Semmi különbség sincs a kettő között.
Unlock angolul = függetlenítés magyarul.
A függetlenítés azt jelenti, hogy más szolgáltató SIM kártyájával is működik a telefon.
A tiltás az adott szolgáltatónál akkor lesz feloldva, ha kifizetik a tartozást.
Én is úgy tudtam,hogy ugyan az,viszont egy web oldalon így volt írva: software frissítés, unlock, függetlenítés
Szóval ezért megzavart.
A külföldi tiltott telefonokat is tudják már feloldani,csak nehezebb elintézni,de nem csak a szolgáltató tudja.Nem tudom milyen árba megy a dolog....
Csak a tisztánlátás kedvéért:
- a függetlenítés a telefonra vonatkozik (hogy más szolgáltatónál is lehessen használni)
- a letiltás a SIM-kártyára (előfizetésre) vonatkozik (hogy az adott szolgáltatónál ne tudj telefonálni, mert tartozol neki).
Függetlenítés után másik szolgáltató SIM-kártyájával elvileg működni fog.
Igen én az IMEI tiltásról beszélek,mert ha nincs fizetve,akkor azt tiltják le,és bár bűncselekmény,attól még vannak akik foglalkoznak vele. A füves cigi is bűncselekmény,meg sok minden más....
Milyen árban mennek ezek a "feloldások",ha oda kerülne a sor,ha valaki tudja kérem írja meg?
Igen, IMEI letiltás is létezik. Azt Magyarországon csak a telefon ellopása esetén szokták alkalmazni, de akkor is elég bonyolult elintézni. (Nem a szolgáltatónál kell kérni, hanem az üzletben, ahol vetted a telefont. Kivéve, ha ugyanott vetted a telefont is.) Ez elvileg azt jelenti, hogy a világon egyetlen szolgáltató hálózatában sem lehet az IMEI letiltott telefont használni.
Ha Angliában IMEI letiltást csináltak, akkor kicsit gáz a helyzet, mert lehet, hogy Magyarországon is csak új IMEI számmal lehet majd a telefont használni. Ezt azért jó lenne tisztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!