Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Okostelefonon (mondjuk Samsung...

Okostelefonon (mondjuk Samsung Omnia) ingyenes a GPS használata?

Figyelt kérdés
nem a frissítés, azt megoldom, hanem a használat, mert szerintem egyértelműen lehet ingyenesre állítani, de itt valaki mást írt, így elbizonytalanodtam...
2009. okt. 27. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
ha nem kapcsolódik netre,akkor ingyenes
2009. okt. 27. 21:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem hallottam még olyanról, hogy fizetős GPS. Egyáltalán kinek fiztnél érte? A műholdak nem a szolgáltatóidék, Amerikából meg nem fognak neked csekket küldeni:P
2009. okt. 27. 21:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Az a-GPS-re (Assisted GPS) gondol. Ez egy olyan szolgáltatás, amikor a telefon netről lekéri a műholdak aktuális pozicóját, és így kb 3 másodperc alatt talál jelet. Egyébként eltart 2-3 percig. Nem generál sok forgalmat, ha belefér a költségvetésbe, és gyakran használod, havi 2000-et szerintem megér. Ha csak hobbi szinten/néha-néha használod, akkor viszont támaszkodhatsz a saját gyári GPS-ére, de (nekem 5800 van, Omnián nem tudom,hogy megy) kapcsold ki az A-GPS-t (Kiegészített GPS, Assisted GPS, vagy hasonló néven lesz)
2009. okt. 27. 21:47
 4/4 anonim ***** válasza:
A belső vevője ingyenes. A szolgáltatók szoktak azzal szórakozni, hogy a gprs-en keresztül állítják be (ami fizetős), de egyszerűen keress rá arra a portra, ami a készülék belső gps-é. Az ingyenes.
2009. dec. 13. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!