Hogyan kell akkumulátort kalibrálni? Hányszor lehet kalibrálni mondjuk egy hónapban?
Figyelt kérdés
A sony xperia p-m nem sokat bír ezért kalibráltam.Feltöltöttem a telefonomat 100%-ra és utánna megnyomtam a battery calibration programba lévő calibrate gombot.Lemerítettem teljesen a telefont és utánna újra 100% töltöttem bekapcsolt állapotba.Nem tudom,hogy így kell-e,mert mindenhol mást írtak.2013. júl. 30. 04:08
1/9 anonim válasza:
Az égvilágon semmit nem kell csinálni vele. Feltöltöd, használod, töltöd. Kb ennyi. H tovább bírja a felesleges vackokat ne futtasd a háttérbe. Csak egy példa, ha nem vagy wifi közelbe kapcsold ki, ha nem használod a helymeghatározást ne fusson, vagy a bluetooth se csak ha kell. Ha nincs a közeledbe fix 3g hálózat használd az alapot, s nem keresi folyton a jelet ezzel is merítve. Így tovább bírja majd, de ne várj napokat. Ezek a telek nem a régi 3310 es nokiák, h heti egyszer töltöd. Fölös progikat lődd ki, aztán a töltés ahogy épp kell. Kb mindegy az akksinak, softveres bohóckodással nem lesz jobb, csak ha ezt azt kikapcsolsz.
3/9 anonim válasza:
Nem kell kalibrálni. Az másra van. Pl berax egy új akkut aminek feltöltés után leesik a feszültsége. De többet nem fog bírni attól hogy ezzel szórakozol.
4/9 anonim válasza:
Ezzel fogod tönkretenni. Kalibrálni maximum új ROM feltételekor kell.
5/9 anonim válasza:
A teljes lemerítés a mai aksiknak igazán nem tesz jót. Ezzel a kutyulással nem javítottál az aksiidőn.
6/9 A kérdező kommentje:
de ezeket eddig is csináltam,de még így is keveset bír :S szoftverfrissítés óta
2013. júl. 30. 12:07
7/9 anonim válasza:
ha ennyire tetszik a kalibrálás, akkor csináld. a többiek ugyan jót akarnak, de nem érdekes.
egyébként ha lemeríted szándékosan, akkor az marhára melegszik...van egy tiltó automatika is (a jobb gépekben) ami nem engedi...
felesleges..sőt, káros.
8/9 anonim válasza:
Épp ezért bír keveset. Nincs statisztikája a felesleges kalibrálgatások miatt. De ezek után károsodott is ám.
9/9 anonim válasza:
Jönnek az újabb és újabb frissítések a telókra, és mindenki ezerrel frissít. Holott a legtöbbször tudni lehet, az újabb szoft többet eszik, mert magasabb szolgáltatásokat futtat. Van, akinek remekül bejön a frissítés, de a legtöbb embernek nem. Ezerszám lehet itt is olvasni, hogy "hogyan tudnám visszaállítani a telómat" az eredeti szoftra?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!