Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Huawei Y200 hogy kell rootolni?

Huawei Y200 hogy kell rootolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hallottam, hogy rootolni kell, hogy többminden menjen rajta. De mi az a rootolás? És hogy kell? Meg ezt a sok alapból feltett google izét is le kéne szedni. Meg valami romról is beszéltek. Ezek mik?

2013. júl. 24. 22:35
 1/1 anonim ***** válasza:

Általánosságban elmondható, hogyha valaki nem tudja mi az a root, akkor annak nincs is rá szüksége.

De azért válaszolok a kérdéseidre.

A root folyamán root jogosultságokat kapsz, amit mondjuk egy Windows-os rendszergazda módhoz lehetne hasonlítani. Ezáltal bármit meg tudsz csinálni, mert míg root nélkül bizonyos alkalmazások nem indulnak el (hisz olyan jogosultságokra van szükség, amik gyárilag "zárva vannak"), root után elindulnak, és azok az alkalmazások általában sokkal inkább belenyúlnak a rendszerben (backup alkalmazások, stb).

Minden telefonnál máshogy kell rootolni, Huawei Y200-at pont kb 2 napja rootoltam, szóval tudok segíteni.

1. Töltsd le ezt: [link]

2. Elindítod a programot, és az egyes pontban található linkre kattintasz, letöltöd és telepíted a cuccot gépre (a program német nyelvű, de ez most nem fontos).

3. Telefonodon bekapcsolod az USB debug-ot (valahol beállítások/alkalmazásoknál lesz azt hiszem)

4. Kikapcsolod a gyors bootolást/fast boot vagy nem tudom hogy lesz odaírva, asszem szintén beállítások/alkalmazásoknál lesz)

5. A telefont fastboot módba kell rakni. Ehhez kapcsold ki, majd bekapcsolásnál egyszerre nyomd le a halkítógombot és a bekapcsológombot. Tartsd is ezeket nyomva durván 10 másodpercig. Ekkor a bekapcsoló animációnál be fog fagyni a telefon, nem kapcsol majd be, de ez normális.

6. Programnál kipipálod azt a cuccot, és rámész a ROOT+CWM-re

És kész is, esetleg pár entert majd kell nyomnod, már nem tudom.

Ezután lehet telepíteni custom romokat (romoknak becézik az android szoftver-változatokat amik a telefonon futnak, custom rom az az eredeti (stock) romtól eltérő, módosított rom), amik a gyárinál valamivel általában jobbak. Máshogy néz ki, más funkciók, jobb teljesítmény, jobb akkuidő, vagy bármiben módosított szoftver. Y200-ra nincs valami sok, hisz egy olcsó, nem valami populáris telefon, de 1-2 jobbat lehet találni.

Ezek telepítése kicsit talán bonyolultabb, mint a rootolás, de szintén nagyon könnyű. Ha érdekel holnap leírhatom.

2013. júl. 25. 03:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!