A wifi az ingyen van?
Ez úgy működik, hogy valaki fizeti az internetet > az internet egy Modem segítségével megérkezik a házba > utána egy Router szétossza az internetet, vezetékes és vezetéknélküli módon.
Ha a szomszéd wifijét tudod lopni, az ingyen van. De ha a saját router-etek adja, akkor az ugyan olyan, mintha simán a gépen neteznél
Hogy ne legyél kétségbeesve:
A Wifi-használat azt jelenti, hogy rácsatlakozol a telefonoddal egy routerre (a router teszi elérhetővé a netet pl. wifi-s telefonra). Ha van a gépeden internet és router is van, akkor rácsatlakozol és már netezel is. A wifi nem kerül pénzbe, mivel egy már létező, működő hálózatra csatlakozol routeren keresztül. Ha le van kódolva, csak akkor tudsz rácsatlakozni, ha tudod a kódot és beírod.
Két egyszerű példa:
1. példa:
Nekem van egy internet előfizetésem, routerrel megosztva, mert én is netezek a telefonomról wifin keresztül. Arra jársz, látod, hogy van elérhető wifi hálózat, amire tudsz csatlakozni, mert nincs lekódolva. Nem kerül pénzbe, mert az én netem. Ugyanakkor ez nekem sem plusz pénz, mert van internet előfizetésem.
2. példa:
Neked van internet előfizetésed (tehát van net a gépeden). Routeren keresztül rácsatlakozol és netezel. Nem kerül semmibe, mert a saját internetetekre csatlakozol.
Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!