Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek melyik telefont...

Szerintetek melyik telefont vegyem? Iphone vs. Samsung?

Figyelt kérdés
Iphone5 vagy samsunk galaxy s4?
2013. júl. 15. 19:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hiába "bőven elavult", semmi sem fogja megakasztani. És meg kéne tanulni, hogy 2013-ban már felesleges a hardverrel foglalkozni. Az embereket sem érdekli, sohasem érdekelte (most az átlagról beszélek, nem a "techy" emberekről), viszont már elértünk egy olyan szintet (legalábbis felsőkategóriában midnenképp), amikor nem kell csúcskategóriás mobilt venni csak a hardver miatt, hisz egy középkategóriás is megtenné, nemhogy egy Xperia Z. Bár kijelzője miatt nem ajánlanám az Xperia Z-t én sem, de a hardverrel semmi gond.

Kérdésre válaszolva:

Android fanként ez a kettő közül iPhone 5-öt kell mondanom. Jobb kijelző (igaz, kisebb is, és a 4" szerintem elég kicsi, de azért elég nagy már, használható, személyes ízlés kérdése, hogy kinek elég akkora kijelző), nem akad, míg az SGS4 eléggé akadozik, elszarta Samsung a szoftvert, meg működik. SGS4 is jó, hardveresen is, szoftveresen is, de azok a rohadt akadozások elég zavaróak tudnak lenni.

Ha más telefon is szóba jöhet: SGS4 Google Edition (ez már nem akad), HTC One (sima és Google Edition is jó), Nexus 4, Oppo Find 5, Sony Xperia Z Ultra (ha nem túl nagy a mérete), esetleg Note 2, bár inkább várnék a Note 3-ra.

Ami még nagyon érdekes, de eddig semmi konkrétat nem tudunk, csak a pletykákat hallani, az a Motorola Moto X. Állítólag nem lesz csúcs hardvere, de kiszivárgott benchmark tesztek alapján hozza a "nagyok" teljesítményét. Nem is lesz 1080p-s kijelzője, de szép lesz, nem lesz hatalmas aksija, de nagyon jó aksiidőt mondanak neki, jó kamera, stb. Papíron nem lesz kiemelkedő, de állítólag mégis sikerült valami nagyon jót összehozni. De erre még várni kell.

2013. júl. 15. 23:51
 12/17 anonim ***** válasza:
#11 Az Xperia Z-t nem kell semmivel 'megakasztani', akad az magatol is, meg csak az UI mozgatasa kozben is. Tudom, mert olyanom is volt, arrol valtottam iPhone 5-re.
2013. júl. 15. 23:59
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 16. 10:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor "rosszul használtad". Néha-néha egy kis megakadás még előfordulhat és érthető, de ha gyakran akadt akkor az bizony a te hibád.

2013. júl. 16. 11:41
 15/17 anonim ***** válasza:
#14 az osszes telefont igy hasznalom, nehogy mar egy 200e-s telefon ne birja a tempot. :D Erdekes modon az SGS4-nek nincs ilyen problemaja.
2013. júl. 16. 12:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a Galaxy s4... a kettőt egy papíron szerintem ne is említsük. :)

De ha ennyi pénzed van vegyél HTC One-t, az prémium készülék!

2013. júl. 16. 14:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha okos vagy (bár nem akarok nagy képű lenni) rám hallgatsz!

Nekem eddig csak egy samsung okostelefonom volt (galaxy mini) 2 éve vettem, minden tökéletes rajta, csak a rendszerrel nem vagyok mindig megelégedve (android=akadós)

Húgomnak volt telenor one touch-a ami pár hónap alatt teljesen tönkre ment. Páromnak ZTE-je ami egyből a garancia után elkezdett nagyon durván tönkremenni (1 év) mostanra már nem szól a hangszórója, sok mindent nem akar hagyni letölteni mert azt jelzi tele van, pedig nincs is. Barátnőmnek samsung galaxy ace-je van, de nagyon nem szereti, ugyan emiatt a hibásan jelzett tárhely miatt.

Az agyondícsért samsung galaxy S2, S3 sé S4-ről panaszt nagyon még nem hallottam, párom több osztálytársának is S2-je vanévek óta, és szuper. Kinézetre, teljesítményileg, mindenhogyan.

Viszont amit én tanácsolok, és ezt jól gondold át:

egyik ismerősömnek amikor gimnáziumba ment, lett egy iPhone 3G-je. Most cserélte le iPhone 4S-re (mondvánn hogy ő csak iPhonet vesz) A lecserélés oka nem az, hogy tönkrement, szimplán hogy a mostani játékokat már nem bírja, mert elég régi a készülék, és nincsen benne annyi ram. 5(!!) évet bírt a készülék, és ha ne váltotta volna le, még mindig menne! Sok füldhözvágás stb után (partiállat, amit csak tudott, megtett a telefonnal[dobálás, leöntés stb]) Manapság hány telefon bír ennyit? És ez csak a 3G, ami annyira semmi az újakhoz képest! Én most egy iphone 5-re gyűjtök, és minimum 6 évet várok tőle, ami azt jelenti, android időbe ez alatt veszel minimum 3, de lehet, hogy 4 telefont. Lehet nagyon drága, de így szerintem teljes mértékben megéri, és annyira jó belül, hogy szinte még ki sem tudod használni, tehát a jövőben is tökéletesen fog szerepelni, és mégsem akkora mint a galaxy S4, ami a zsebedbe se fér bele. (de még így is elég nagy)

Én eddig android párti voltam, de műszaki és minden szemmel nézve, ez az a telefon, ami alig avul, míg a galaxykat egy kis idő után is már csak max fele áron tudod eladni.

Én a samsungot tartom a kedvenc márkámnak, Tv meg minden ügybe egyébként. Talán az S4 is sokáig bírja, de ha nem akarsz kísérletezgetni, az almát válaszd. Lehet az első szempontként azt kéne figyelembe venned, hogy a képernyő nagysága mennyire fontos :) Mekkorának kell lennie.

Még egy kis PRO-CONTRA:

az iphone jobb minőségű, kevésbé törik össze, viszont ha láncfűrésszel mennél neki a telefonoknak, akkor a samsung bírná tovább. Valamint víz alatt is a samsung bírja tovább.

(ezeket youtube-os videókból derítettem ki, remélem segített az információ a döntésedben;) )

Röviden tömören összefoglalva: én a helyedben androiddal a kezembe az iPhone 5-öt választanám.

2013. júl. 17. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!