Nokia lumia 520? Lumia 820? sony xperia L? vagy LG L9?
A wp az nem testreszabható annyira mint az android, kevesebb program van rá, de viszont hiába hogy a 820-ban is 2 mag van, gyorsabb mint a sony vagy az lg. A wp még optimalizálás szemppontjából is jobb. Az androidra több a játék, program, de hiába mert annyira nem gyors mint a wp (nem lassú az android, csak lassabb, nem sokkal, annyira nem észrevehető). Az androidot jobban testre tudod szabni, akár ,,teljesen'' is.
A telefon döntésnél pedig ha a wp akk 820, de ha android akkor: sony(ha fényképezés jobban számít) lg (ha a nagy kijelzőt szereted)
Különbség a Windows Phone8 és az Android között:
A WP zártabb rendszer,mint az Android.Persze azt is belakhatod alkalmazásokkal,de az alapvető funkciók azok,amit a Microsoft megálmodott.Viszont sokkal stabilabb,gyorsabb,szinte tökéletesen optimalizált.Kisebb a rendszerigénye,többek közt az előbbi miatt is.Tehát hardware-esen nem hasonlíthatunk össze egy Androidot,vagy WP8-at futtató telefont,mert mások az elvárások,más a két op.rendszer.(pl. egy androidos telefon 512MB RAM-mal szinte biztos hogy bajos lesz,egy WP8 meg fut mint az üregi nyúl)
Továbbá a WP8-nak a támogatottsága jobb.Mivel a Microsoft adja ki a frissítést,és minden WP8-ra.Egy 520-as pont addig lesz támogatva,mint egy 920-as.Androidnál jellemzően csak a csúcs telefonok kapnak hosszabb távon hivatalos frissítést.
Android sokkal nyitottabb rendszer,gyakorlatilag azt csinálsz vele amit akarsz.Viszont kevésbé stabil,hajlamos akadozásra,adott esetben lefagyásra.Nagyobb az alkalmazás kínálata.Könnyebb kiütni,mint a WP8-at.(azt akkor mehet a kalózkodás a fizetős játékokkal)Ezután a frissítés is megoldható nem hivatalos "főzött" megoldásokkal,persze azok vagy jók,vagy nem.(na meg a garancia ugrik,ha nem tudod visszavarázsolni a gyári állapotot mielőtt beviszed a szervizbe)
Tehát szerintem nincs olyan,hogy jobb.Mind kettőnek van előnye,hátránya.Ha egy stabil telefont akarsz,úgymond demokratikus támogatással(nem csak a drága zászlóshajók támogatottak),akkor WP8.Ha szeretnéd buherálni,belemászni a telefon lelki világába,akkor Android.
Én WP8 párti vagyok azon egyszerű oknál fogva,hogy nehogy már nekem buherálni kelljen azt a telefont amit PÉNZÉRT vettem,hogy működjön.Nálam ez kicsit elvi kérdés.Kockáztassam a garanciát,hogy normálisan működjön,és támogatott(általam)legyen a telefon?Ez ne a fogyasztó dolga legyen már.Nem azért mert nem tudom megcsinálni,hanem mert NEM VAGYOK HAJLANDÓ!
Így én a Lumia820-at ajánlom.Szinte azt kapod,amit a 920-tól,persze a speckó PV kamerán kívül.Android fronton pedig a HTC.A minőségi összeszerelés miatt.Az nekem is tetszik egyébként,mint telefon.
Valami ilyen jöhetne a HTC-től.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!