Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vállalnak garanciát a Sony-nál...

Vállalnak garanciát a Sony-nál rootolt telefonomra?

Figyelt kérdés
Sony Ericsson 'Live with Walkman' telefonom tegnap tönkrement. Az oka külső behatás volt, (tehát nem szoftveres), aminek köszönhetően a kijelzője nem működik. Azonban most jelenleg egy rootolt gyári szolgáltatós Android fut rajta, eredeti kernellel, zárt bootloader-el. Megtagadják a garanciát/javítást, ha csak rootolva van a készülékem? Egyáltalán figyelembe veszik ez hardveres problémáknál?

2013. jún. 24. 01:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, a rootolással máris elveszlik a garancia, de elvileg vissza lehet csinálni úgy, hogy ne vegyék észre. Ha külső behatás miatt nem működik, ami a te hibád volt, minek javítanák meg?

NYUGODTAN KI LEHET JAVÍTANI, HA TÉVEDTEM.

2013. jún. 24. 01:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem vészesen figyelik, és nem bukod a garit, ha nem szemétkednek. De az igaz, hogy külső behatás miatti hibára nincs gari.
2013. jún. 24. 01:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Kijelzőt te cseszted el mint irtad,úgyhogy tökmind1 rootolva van e vagy nem,mert javitattni felesleges.
2013. jún. 24. 06:55
 4/9 anonim ***** válasza:
A rootolás önmagában nem gond, de a kijelző törés már lehet kizáró ok. (Nem rendeltetésszerű használat, stb.)
2013. jún. 24. 09:31
 5/9 anonim válasza:
ha a root gariveszteséggel jár, még mindig lehet ugye unrootolni is.
2013. jún. 24. 09:33
 6/9 A kérdező kommentje:

A készülék beázott, még pedig az izzadságomtól. :D Kint napoztam, magam alá raktam, hogy árnyékban legyen. A kijelzőn megjelent egy folt és az egyik funkciógomb ledje elkezdett folyamatosan világítani nagy fénnyel. Kikapcsoltam és továbbra is folyamatosan világított... Elázhatott rendesen, mert rövidre zárta, ugyanis nagyon élesen világított a led, félő volt, hogy tönkre is megy. Gyors szétszedtem, hogy kiszáradjon, egy óra múlva bekapcsoltam, de a kijelző már nem éledt fel. Valószínűleg az üveglap már laza sarki illeszkedése miatt szivárgott be. A többéves nyomkodás során már megoldott a ragasztása és nyikorgott. De lehet, hogy a hagyományos gombnál történt a beázás.

Szóval nem egyszerűen csak le lett ejtve, összetettebb a probléma.

Valóban nem volt teljesen tiszta a kérdésem, de amire kíváncsi lettem volna, hogy a rootolás miatt megtagadják-e majd a készülék bármilyen jellegű javítását.

Ahogy ismerem ezeket a szervizeket, majd egyből a szoftverfrissítéssel próbálkoznak. xD Ha valóban kizáró ok a rootolás, akkor ezt majd meg fogják nézni.

Köszönöm a válaszokat! Úgy döntöttem visszatöltöm rá a gyári rendszert flash módban, az a biztos.

2013. jún. 24. 11:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi csak azt nem értjük hogy miért izgulsz a root miatt amikor ezt nem fogják garanciában csinálni.
2013. jún. 24. 11:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Ne vegyél rá mérget! :D
2013. jún. 24. 11:38
 9/9 anonim ***** válasza:
De veszünk rá, mert ez beázás, ami kizárja a garanciális javítást. meg szét is szedted, ha jól értem darabjaira. Ez szintén garanciavesztés. szerintem kapd szét megint, és nézd meg, visszakötötted-e magát a kijelzőt.
2013. jún. 24. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!