Ellopták az okos telefonom, van esély arra, hogy valaki-pld hivatalos szervek kinyomozzák -kinél van?
Figyelt kérdés
Állítólag a cellainformáció alapján megállapítható az ilyen eset,úgy értem,hogy tudják ki használja és hol!De mi van akkor ha kártyát cserél benne?2013. jún. 21. 06:32
1/5 anonim válasza:
Az elvi lehetősége megvan, a gyakorlati lehetősége nincs meg. Hacsak nem egy 2 millióba kerülő werturól van szó.
A hatóság egy 1-200e Ft-os telefonért SEM fog cellainfókat kérni a szolgáltatótól. Megtehetné, de nem teszi. Lezárja a nyomozást ismeretlen tettes ellen.
ETTŐL FÜGGETLENÜL tegyél büntetőfeljelentést, mert lehet, hogy valahol megtalálják a készüléket egy razzia során.
2/5 anonim válasza:
Hát nézd, gimis osztálytársam telefonját ellopták a suliban. Nem volt okos még abban az időben. ;) Olcsó sem volt, de nem 100ezres érték. Feljelentést tettek és egy héten belül a kezében volt a teló. Nem emlékszek, hogy hogy kapták el, de szerintem kártyát cserélt benne, mert próbáltuk hívni és szerintem ki volt kapcsolva... Úgyhogy jó esélyed van, nem igaz, hogy nem foglalkoznak vele...
3/5 anonim válasza:
Tiltasd le a szolgáltatódnál az IMEI száma alapján, akkor akármilyen kártyát tesz is bele legalább használni nem fogja tudni.
4/5 A kérdező kommentje:
Abban sz estben is,ha a sim kártyát kicseréli?Akkor milyen esély van rá,hiszen az övé,amit belet tett legális,nem?!
2013. jún. 21. 10:56
5/5 anonim válasza:
A szogáltatói állomások a telefont az IMEI számuk alapján azonosítják, tehát ha a szolgáltatónál ez alapján tiltatod le akkor azt a telefont a hálózat érzékelve leblokkolja, így függettlenül attól, hogy érvényes simet tesz bele telefonálásra már nem tudja használni, és így eladni se nagyon, mert még a függetlenítés sem oldja fel a hálózati blokkolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!